Інститути громадянського суспільства можуть отримати фінансову підтримку для реалізації проектів

З першого червня розпочинається конкурс з визначення соціально-культурних проектів, розроблених інститутами громадянського суспільства. Переможці отримають фінансову підтримку з бюджету Вінницької міської ОТГ на реалізацію своїх ідей, які мають соціально важливе значення для громади в цілому. Цього року в бюджеті для підтримки розвитку ініціатив ІГС  передбачено 1 млн грн. Визначений розмір фінансової підтримки на реалізацію соціально-культурних проектів: мінімальний – 25,0 тис. грн та максимальний – 100,0 тис. грн.

Розпочинаючи з 2012 року, зазначений конкурс Вінницька міська рада проводить щороку. Переможцями стануть ті громадські об’єднання, проекти яких будуть визнані кращими за певними критеріями. Вони отримають фінансову допомогу з бюджету Вінницької міської ОТГ на реалізацію своїх ідей.

У рамках Концепції інтегрованого розвитку м. Вінниці 2030 визначено ряд комплексних заходів для співпраці та підтримки громадянського суспільства. Одним із таких заходів є конкурс соціально-культурних проектів для вінницьких громадських об’єднань. Міська влада, навіть в умовах сьогодення вирішила підтримати інститути громадянського суспільства та надати традиційну фінансову підтримку на реалізацію проектів. 

Відзначимо, що учасниками конкурсу можуть стати інститути громадянського суспільства – громадські організації, творчі та громадські спілки, із статусом юридичної особи, зареєстровані в установленому порядку не менше ніж за шість місяців до дати оголошення конкурсу та згідно із законодавством мають право на отримання фінансової підтримки за рахунок бюджетних коштів. 

Усі проекти повинні бути спрямовані на виконання стратегічних пріоритетів Концепції інтегрованого розвитку м.Вінниця 2030. З усіма деталями конкурсу можна ознайомитися на сайті міської рад в розділі «Конкурс соціально-культурних проектів інститутів громадянського суспільства у 2020 році» за посиланням 

Кінцевий термін подачі проектів – 01 липня 2020 року (включно).

Консультації щодо участі в конкурсі та правил написання проектів надаються за телефонами: 59-51-59, 59-51-36, 59-51-55.

Довідка:

Починаючи з 2012 року Вінницька міська рада надає фінансову підтримку інститутам громадянського суспільства на реалізацію власних соціально-культурних проектів. Щорічно ІГС беруть участь у конкурсі проектів, які спрямовані на розвиток Вінницької міської об`єднаної територіальної громади. За 9 років громадськими організаціями за підтримки міської влади реалізовані 103 проекти, зокрема: 

впроваджені ідеї щодо використання новітніх інформаційних технології; проведені просвітницькі семінари та тренінги; впроваджені ідеї пов’язані з інклюзією; проведені різноманітні заходи для мало захищених верств населення; втілені в життя ідеї культурного, спортивного та  туристичного спрямування тощо.


Переглядів: 3027
Поширень: 1

Останні новини