До Міжнародного дня музеїв UA: Вінниця підготував серію відеороликів "Музейні подорожі"

Серію відеороликів «Музейні подорожі» підготувала команда UA: ВІННИЦЯ до Міжнародного дня музеїв. Всього знято п’ять відеоісторій про маловідомі експозиції Вінницької області. З 18 травня ролики транслюють в ефірі телеканалу UA: ВІННИЦЯ, також «Музейні подорожі» зможуть переглянути підписники фейсбук-сторінки Суспільного Вінниці.

«Щоб популяризувати регіональні музеї, наша команда відвідала п’ять закладів у різних куточках області. Зрозуміло, що це дуже мало. Тому ми запрошуємо представників місцевих громад надсилати нам відео зі своїх музеїв, розповідати про колекції, що там зберігаються і ми спільно зможемо покращити впізнаваність рідного краю, залучити туристів у громади», - розповідає продюсер Вінницької філії Суспільного Віктор Мозалевський.

У перших роликах Тарас Головатюк та Світлана Рогозіна розкажуть про те, де черпав натхнення для своїх творів Петро Чайковський, чому Вінниччина є однією з колисок вітчизняної авіації, звідки у невеликому селі з’явився прапор часів російсько-японської війни, у якій буцигарні перебував Устим Кармалюк та скільки видів хліба є у Музеї Хліба.

Відеоекскурсії від громад можна надсилати на пошту press.vinnytsia@suspilne.media, або писати повідомлення на фейсбук-сторінку Суспільне Вінниця. Кращі ролики покажуть в ефірі та у соціальних мережах філії.


Теги: музеї

Переглядів: 3160
Поширень: 0

Останні новини