На Вінниччині відновили внутрішньо-обласне перевезення автобусами

Від сьогодні в області відновлено внутрішньо-обласні та міжміські перевезення. Таке рішення прийняли вчора на засіданні обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, - розповів Суспільному перевізник Сергій Кривешко.

Головними вимогами для перевезення - водії та пасажири обов'язково мають бути в масках. Кількість пасажирів має відповідати сидячим місцям транспортного засобу.

"Наш парк налічує 40 одиниць техніки, але виїхало тільки 15 автобусів. Чому відновлюємо перевезення поступово, тому що люди не проінформовані, пасажири не знають і до 21:00 (21 травня) ніхто не знав чи ми виїдемо. Тому що постанова Кабміну про відновлення пасажирських перевезень в межах області з'явилась без трьох хвилин 21:00. Водії не мають права перевозити без масок, це відповідальність (17 тисяч гривень). Водії мають в перерві хоча б один раз мити салон з дезінфікуючими засобами, а вже вечером, будуть спеціально відведені люди ще раз дезінфікувати салон", - розповідає перевізник Сергій Кривешко.

Під час  брифінгу голова ОДА Владислав Скальський поінформував про перелік рекомендацій для перевезення пасажирів

Автоперевізники визначають відповідальну особу, яка проводить температурний скринінг усім працівникам перед початком робочої зміни. Працівники, в яких при проведенні температурного скринінгу виявлено температуру тіла понад 37,20С або ознаки респіраторних захворювань, не допускаються до виконання обов’язків. Водій, кондуктори та інші члени екіпажу впродовж усього рейсу в транспортному засобі повинні знаходитись у респіраторах або в медичних масках. Забороняється перевезення пасажирів, які не використовують респіратор або захисну маску. Перевезення пасажирів здійснюється в межах кількості місць для сидіння, передбачених технічною характеристикою транспортного засобу або визначеної в реєстраційних документах на транспортний засіб, якщо інше не встановлено правилами карантину. Дозволяється одночасне перебування в приміщенні автостанції не більше однієї особи на 10 квадратних метрів площі зали обслуговування пасажирів.
Робота залів очікування рейсів не дозволяється. Допуск пасажирів та перебування в приміщенні автостанції дозволяється лише у респіраторі або у захисній масці (у тому числі саморобній). Адміністрація автостанції забезпечує та контролює виконання умов недопущення черг біля кас. Біля місць потенційного скупчення пасажирів повинно бути нанесене відповідне маркування для перебування в черзі з дотриманням дистанції не менше 1,5 м. Продаж квитків забезпечується в межах кількості місць для сидіння, передбачених технічною характеристикою транспортного засобу або визначеної в реєстраційних документах на транспортний засіб. Забезпечується можливість придбання квитків через мережу «Інтернет» та інформування пасажирів про таку можливість.

Адміністрація автостанції повинна забезпечити:

наявність засобів індивідуального захисту та їх використання працівниками (респіратори або медичні маски, в тому числі саморобні, захисні рукавички). На автостанціях області під час посадки до автобуса відповідальна особа, визначена автомобільним перевізником, здійснює температурний скринінг пасажирів та перевіряє наявність засобів індивідуального захисту (респіратора або захисної маски та рукавичок). Автомобільний перевізник, у разі потреби, погоджує зміни розкладу руху на період дії карантину із відповідним організатором пасажирських перевезень на відповідних автобусних маршрутах. За порушення карантинних правил автомобільний перевізник, працівники автостанції, водії та пасажири несуть відповідальність, передбачену чинним законодавством.

Звертаючись до перевізників, очільник області зауважив: «Шановні перевізники! Наполегливо прошу вас виконувати умови, встановлені протоколом обласної комісії ТЕБ та НС, дотримуватись встановлених правил. У разі виникнення будь-яких порушень, реагуватимуть відповідні контролюючі органи. Тоді обласна комісія буде вимушена розглядати питання щодо призупинення пасажирських перевезень. Якщо ж ситуація буде контрольована і з вашого боку буде належне дотримання санітарних і протиепідемічних норм, то пасажирські перевезення зможуть працювати в повному обсязі. Сподіваюсь на вашу підтримку та розуміння».




Переглядів: 4792
Поширень: 1

Останні новини