Минулих вихідних аферисти ошукали трьох вінничан на суму понад 150 тис. грн.

За минулі вихідні  троє  вінничан  стали жертвами шахраїв. Зловмисники за популярною телефонною схемою «ваш син потрапив у поліцію» ошукали місцевих жителів  на суму понад  150 тисяч гривень.

До поліції все частіше звертаються громадяни, які стали жертвами шахраїв. Один з поширених видів шахрайства – це обман за схемою «ваш син  потрапив у поліцію». Аферисти телефонують на мобільний або стаціонарний телефон і повідомляють, що їх близькі потрапили у біду. Аби їм допомогти - потрібна певна сума  коштів. Зазвичай жертви аферистів – літні  люди. Довірливі пенсіонери віддають усі свої заощадження «посереднику», який приїжджає до них додому.

Так, 23 серпня до поліції звернулась 77-річна вінничанка. Потерпіла розповіла, що до неї зателефонував незнайомець та сказав, що її син знаходиться у поліції. Під приводом його звільнення, пенсіонерка віддала шахраям 80 000 гривень.

Аби не стати жертвою шахраїв, зберігайте спокій та не поспішайте виконувати їхні вимоги. Перевіряйте інформацію, отриману від незнайомців, особливо, якщо вона стосується ваших рідних та близьких. Отримавши подібний дзвінок, негайно телефонуйте до поліції за номером «102». Своєчасне звернення дає змогу працівникам поліції затримати аферистів



Переглядів: 1742
Поширень: 0

Останні новини