Вінницький аеропорт має всі шанси стати «лоукостовим» аеропортом Центрального регіону

Так вважає голова обласної державної адміністрації Владислав Скальський. Водночас, він називає його реконструкцію найскладнішим та найважливішим інвестиційним проєктом. Про реалізацію цього проєкту посадовець розповів під час пресконференції, 26 травня.

За словами очільника області, цей проєкт характеризує копіткий процес проєктування та погоджень, складна державна експертиза, дуже відповідальна міжнародна процедура закупівель та, врешті, укладення договору генерального підряду.

«Було визначено генерального підрядника, і всі учасники торгів визнали, що це справжній приклад чесного тендеру», — зауважив керівник регіону.

За його словами, Вінницький авіаційний вузол має свою стратегію. Він може відрізнятися від інших аеропортів в Україні. Це військово-цивільний аеропорт. Центр базування штабу військово-повітряних сил України. Це – нові можливості області в контексті створення лоукостового аеропорту для Центрального регіону, адже в радіусі охоплення аеропорту, а це 200 км, проживає близько п‘яти мільйонів людей, які потенційно можуть стати його клієнтами. Це тільки пасажирський потенціал. А ще, за словами посадовця, в аеропорту є серйозний логістичний потенціал.

«Вінниччина має найвищий коефіцієнт транзитивності в Україні, через нашу область проходять найбільші вантажопотоки. Реалізація майбутнього наповнення наших індустріальних парків також безпосередньо залежить від існування тут міжнародного аеропорту.  Тому аеропорт для мене завжди був і залишається проєктом номер один», — наголосив Владислав Скальський.




Переглядів: 4983
Поширень: 2

Останні новини