С.Моргунов: «Я дав доручення після вихідних випустити на лінію весь муніципальний транспорт»

Сьогодні, п’ятого червня, під час онлайн брифінгу міський голова Сергій Моргунов повідомив, що з 9 червня на лінію має вийти увесь громадський транспорт КП «Вінницька транспортна компанія». Працюватиме 131 тролейбус, 74 трамваї та 60 автобусів. 

Станом на сьогодні на лініях в будні дні працює 117 тролейбусів, 72 трамваї і 56 автобусів. У транспорті пасажири мають дотримуватися правил – бути в масках та розраховуватися за проїзд з допомогою безконтактних засобів оплати проїзду (за допомогою муніципальної картки вінничанина, банківської картки та смартфоном із технологією NFC - через валідатори, а також через QR-коди або смс-повідомлення). 

Під час брифінгу міський голова зазначив, що наразі є необхідність суворого дотримання протиепідемічних заходів у транспорті, аби у місті не збільшувалася кількість хворих на COVID-19. 

«Що стосується Вінницької транспортної компанії – підприємство постійно моніторить пасажиропотік і поступово виводить на маршрути додатковий транспорт. Якщо говорити про збитки КП «ВТК», то за 2,5 місяці карантину вони складають 34,5 млн грн. На сьогоднішній день ситуація поступово вирівнюється. Наприклад, третього червня в муніципальному транспорті було зафіксовано 90 тисяч валідацій, з яких 63 тисячі пасажирів оплатили проїзд карткою вінничанина або банківською карткою. Решта людей – це пільговики, фактично 30% вінничан користуються пільговими перевезеннями. Хотів би попросити усіх вінничан сплачувати за проїзд зручним для вас способом. Адже від цього буде залежати кількість транспорту, який виходитиме на лінії, і його якість. Я дав доручення після вихідних випустити на лінії весь муніципальний транспорт. Буде їздити 131 тролейбус, 74 трамваї та 60 автобусів», - зазначив міський голова Сергій Моргунов.




Переглядів: 2750
Поширень: 0

Останні новини