Apple MacBook Pro 16: огляд одного з найкращих ноутбуків від експертів Stylus.ua

У листопаді 2020 року у продажі з'явився новий apple macbook Pro 16. На сьогодні це найпотужніший та найкращий ноутбук компанії. Вражаючий дисплей, швидкий процесор, відеокарта нового покоління та інноваційна клавіатура — і це ще не повний перелік характеристик пристрою. Ми розпитали спеціалістів компанії Stylus.ua, про головні параметри девайсу та чим MacBook Pro 16 відрізняється від попередніх версій.

Екран

Головною фішкою нового Apple MacBook Pro 16 став 16-дюймовий Retina дисплей з ефектом занурення і яскравістю 500 ніт. Розробник помістив збільшений екран у корпус мінімального розміру, завдяки зменшенню верхньої та бічних сторін. Матриця отримала роздільну здатність 3072х1920 пікселів, що набагато більше, ніж у попередньої моделі.

Також новий екран підтримує технологію True Tone. Все це доповнює вузькосмугове світлодіодне підсвічування, що дозволяє отримати чудову колірну гамму з мінімальними втратами натуральних відтінків. Покращений дзеркальний відбивач в шарі підсвічування відображає більше 98% падаючого на екран світла, що забезпечує високу чіткість картинки і довший термін служби акумулятора.

Клавіатура

Apple прислухалась до побажань споживачів та встановили нову клавіатуру Magic Keyboard з ножичним механізмом. Хід клавіш тепер становить 1 мм, що дає плавне, беззвучне натискання. Панель Touch Bar дає зручний доступ до найкорисніших функцій і підказок, а Touch ID призначений для швидкої аутентифікації.

Клавіша Escape тепер розташована окремо, що дозволило швидко скасовувати завдання і виходити з непотрібних програм. Крім цього, новинка отримала клавіші зі стрілками у вигляді перевернутої букви «Т». Це підвищило зручність переходу між рядками у документах або управлінні персонажем у відеогрі.

Технічні характеристики

На відміну від попередньої моделі, Apple MacBook Pro 16 отримав потужніший процесор і відеокарту, що дає змогу девайсу працювати вдвічі швидше. Також компанія допрацювала теплову архітектуру, щоб охолодження працювало на 35% швидше. Це стало можливо завдяки удосконаленим лопастям вентилятора. За словами експертів Stylus.ua, модель доступна в двох модифікаціях:

6-ядерний процесор Intel Core i7 з тактовою частотою 2,6 ГГц (з прискоренням Turbo Boost до 4.5 ГГц). У комплекті йде інтегрована відеокарта Intel UHD Graphics 630 і дискретна AMD Radeon Pro 5300M з 4 Гб пам'яті GDDR6. 8-ядерний Intel Core i9 (з прискоренням Turbo Boost до 4.8 ГГц) та дискретною відеосистемою AMD Radeon Pro 5500M з 4 Гб пам'яті GDDR6, що можна розширити до 8 Гб.

Завдяки покращеним характеристикам DDR4 до 64 Гб, ноутбук може завантажувати більше завдань і справлятися з великим обсягом даних куди швидше, ніж його 15-ти дюймовий попередник. Б'є рекорди Apple і з параметром постійній пам'яті — новинка може мати накопичувач до 8 Тб.

Акумулятор та час роботи

Apple MacBook Pro 16 має вбудований літій-полімерний акумулятор, ємністю 100 Втч. Пристрій може автономно працювати:

До 11 години через бездротову мережу в інтернеті. До 11 годин в режимі перегляду HD-відео. До 30 днів в режимі очікування.

У комплекті поставки йде адаптер живлення на 96 Вт, що дозволяє швидше заряджати батарею.

Якщо ви давно мріяли про потужний якісний ноутбук, то зверніть увагу на MacBook Pro 16. Придбати та ознайомитись з додатковими характеристиками можна на сайті Stylus.ua. Вдалої купівлі!


Переглядів: 3258
Поширень: 0

Останні новини