У Вінниці почався новий сезон «полювання» на лускатих

З берега та з човна усіма видами вудок. Напередодні вихідних на Вінниччині стартує сезон рибальства. А відтак закінчились обмеження щодо весняно-літньої  заборони на лов водних біоресурсів.

«Завершення весняно-літньої заборони на водоймах не означає вседозволеність. Рибалки-любителі повинні чітко дотримуватися Правил любительського і спортивного рибальства, зокрема, не застосовувати при вилові вибухових і отруйних речовин, електроструму, колючих знарядь лову, вогнепальної та пневматичної зброї, промислових та інших знарядь лову, виготовлених із сіткоснастевих чи інших матеріалів усіх видів», - на сайті Вінницького рибоохоронного патруля розповів очільник Вінницького рибпатруля Олексій Ягельський.

У цей літній період на водоймах загального користування дозволяється ловити рибу з берега та з човна вудками усіх видів, із загальною кількістю гачків не більше п’яти та спінінгом з блешнею. Норма вилову риби – 3 кг за добу.

Щодо підводного полювання, то воно дозволяється гарпунними рушницями (без застосування аквалангів) та при наявності посвідчення підводного мисливця.

При недотриманні вимог Правил любительського та спортивного рибальства порушники сплатять штраф:

Судак – 510 грн, сом – 425 грн, щука – 340 грн, сазан – 306 грн, білій амур, товстолоб – 255 грн, лящ – 170 грн, лин – 119 грн, тарань (плітка) – 85 грн, краснопірка – 68 грн, плоскирка – 34 грн, карась – 17 грн, рак – 25,5 грн.

Вінницький рибоохоронний патруль закликає громадян бути відповідальними та дотримуватись природоохоронного законодавства.

Телефон «гарячої лінії»: (068) 018-37-52 або (073) 004-86-06.


Теги: риболовля

Переглядів: 3279
Поширень: 0

Останні новини