С. Моргунов розповів, за якими критеріями визначається черговість виконання капремонтів у дворах

З 2017 року у місті вже капітально відремонтовано більше 130 прибудинкових територій. Щороку департамент  житлового господарства визначає двори, в яких відбуватимуться ремонті роботи. Обирають вони за трьома критеріями: стан асфальтного покриття, стан інженерних мереж, які підходять до будинку, та готовність мешканців до співфінансування робіт. Запит від вінничан на такий вид робіт не зменшується. 

Під час брифінгу, 12 червня міський голова Сергій Моргунов розповів, як визначаються двори, де проводяться ремонтні роботи. 

«На минулому тижні я започаткував у себе на сторінці у фейсбуці нову щотижневу рубрику «Вінницький двір», де буду розповідати про оновлення прибудинкових територій. А ми їх за  останніх чотири роки зробили достатньо багато.  Я побачив, що запит є. Це питання назріло по багатьох кварталах старої забудови. Наприклад, тільки під цим постом було більше 20 коментарів з запитаннями, коли в нашому дворі зроблять. Є алгоритм цієї роботи, однозначно, що без уваги не залишиться ніхто. Але мешканці мають бути ініціативні і знаходити компроміс між собою з точки зору зонування двору: облаштування парковок, дитячих майданчиків, зон відпочинку», - зазначив міський голова Сергій Моргунов.

Комплексно до ремонту дворів почали підходити кілька років тому. З 2017 року у місті вже капітально відремонтовано більше 130 прибудинкових територій.  Перед тим, як розпочати капітальний ремонт на прибудинкових територіях, працівники департаменту житлового господарства оцінюють стан асфальтного покриття, стан інженерних мереж, які підходять до будинку, та чи готові мешканці до  співфінансування робіт. Готується проектно-кошторисна документація та формуються плани проведення відповідних робіт. В першу чергу робиться ремонт на найбільш проблемних територіях. Також підтримують і тих мешканців, які самі проявили ініціативу. 

Зазначимо, що в цьому році у Вінниці планували  капітально відремонтувати 43 прибудинкові території. Але через кризу, пов’язану з коронавірусом, кількість скоротили до 34.  




Переглядів: 2741
Поширень: 0

Останні новини