У Подільському зоопарку з'явились рідкісні білі лані

Колекція Подільського зоопарку поповнилась рідкісними білими ланями. Самця та самку цього виду тварин до Вінниці привезли з Одеського зоопарку. Одеситами ж стали пара благородних оленей з Подільського зоопарку. І білі лані, і благородні олені — ровесники. Вони народились у 2019 році.

Про це йдеться на сторінці Подільського зоопарку у мережі Фейсбук

Директор Подільського зоопарку Євгеній Ткачик зазначив, що білих ланей у нашому зоопарку ще ніколи не було. А для Одеського зоопарку новинкою є благородні олені. Завдяки такому обміну тваринами зоопарки вкотре змогли розширити свої колекції.

"Перевозка тварин - справа не с простих. Для того, щоб звірі не травмувались при транспортуванні, їм вводили транквілізатори. Перевозили їх вночі, коли спадала спека. Наразі нові мешканці звіринцю адаптуються до нових умов та відпочивають після переїзду," - йдеться на сторінці звіринця.

За словами директора зоопарку, адаптація вольєрних тварин триває досить швидко. За десять днів вони цілком звикнуть до своєї домівки у Вінниці.

Нових мешканців розмістили у вольєрі по сусідству з верблюдами та ламами. Неподалік розташований і вольєр їх найближчих родичів — ланей європейських.
Харчування білих ланей, як і в більшості копитних. До їх раціону входять сіно, комбікорм, віники, буряк, морква, інші овочі. Природний ареал білої лані - Європа.



Переглядів: 5866
Поширень: 11

Останні новини