Вінниця стала учасником програми UNFPA «Міста, вільні від домашнього насильства» на 2020-2021 роки

У травні цього року UNFPA (представництво Фонду ООН у галузі народонаселення) розпочало нову програму з запобігання та протидії домашньому та гендерно-зумовленому насильству.  Вінниця стала одним із 10 міст  України, де реалізовуватиметься ця програма. 

Ключовим напрямком програми «Міста, вільні від домашнього насильства»  є посилення спроможності та ролі міст у розбудові стійких механізмів захисту та надання допомоги постраждалим особам, розвитку мережі якісних спеціалізованих послуг, покращення координації та міжвідомчої взаємодії суб’єктів на міському рівні, а також активізації та залучення мешканців міст до попередження та раннього виявлення таких випадків у громадах. 

У рамках співпраці з обраними містами планується надання технічної підтримки містам для розбудови муніципальної системи запобігання та протидії домашньому насильству і насильству за ознакою статі. 

«Нами вже зроблені суттєві кроки у створенні сталих механізмів надання допомоги постраждалим особам. Зокрема, створено міську Мобільну бригаду соціально-психологічної допомоги постраждалим від домашнього насильства та куплено новий автомобіль для забезпечення її ефективної роботи, розширено приміщення Центру соціальних служб більш комфортних умов працівників та клієнтів. Участь у проєкті дозволить нам ще більше посилити роботу у напрямку попередження та протидії домашньому та гендерно зумовленому насильству на території нашої громади. Ми зацікавлені у запровадженні інноваційних моделей надання послуг, розширенні їхньої мережі та доступності, в створенні умов, у яких постраждалі особи зможуть більш швидко та ефективно подолати наслідки насильства», - розповіла  директорка міського Центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді Наталія Добровольська

Як зазначила Наталія Добровольська, наразі місто потребує створення денного центру для постраждалих осіб та кризової кімнати. Постраждалих жінок хочуть навчати ставати фінансово незалежними. Для цього вони мають оволодіти тією чи іншою професією.  Це буде одним із пунктів реабілітації потерпілих. У міському Центрі соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді сподіваються на тісну співпрацю із  UNFPA. 



Переглядів: 3323
Поширень: 0

Останні новини