Ірина Борзова - успіх держави це передусім успіх кожної громади

Ексклюзивне інтерв’ю голови Вінницького обласного осередку партії «Слуга Народу» Ірини Борзової.

- Пані Ірино, призначення Вас головою додає впевненості, що виборча кампанія буде розвиватися стрімко і ми побачимо багато нових обличь. Ви ж людина дії, швидко приймаєте рішення, то які будуть Ваші перші кроки?

- Наша всеукраїнська команда на чолі з президентом Зеленським прийшла не займатися виборами, а змінювати і зміцнювати Україну. При чому процес цей має відбуватися від найменшої громади, найдальшого села і до столиці. На минулому тижні ми відкрили двері громадської приймальної і я закликала також на своїй сторінці у мережі «Фейсбук» до активного пошуку людей, які здатні працювати на благо громад. І тому наша громадська приймальна, наш штаб – стане постійно діючим осередком спілкування з мешканцями нашої області, точкою збору пропозицій для тих, хто хоче приєднатися до команди і працювати над вирішенням багатьох проблем, які стоять перед громадами та їх мешканцями. Так, я швидко приймаю рішення, і досить наполеглива на шляху до досягнення результатів. Тому у команду я шукаю близьких по духу людей.

- Хто має шанс стати частиною команди на місцевих виборах?

- Кожен, хто розуміється на викликах, які стоять перед місцевим самоврядуванням та розуміють перспективи розвитку громади – при цьому є відповідальні, чесні, професійні та відкриті до нового люди.

Децентралізація принесла в громади ресурси, кошти та адміністративні послуги. Це означає, що людям не потрібно буде далеко їхати, щоб отримати довідку чи вклеїти фото у паспорт. Все це буде на місці.

Завдяки децентралізації в громадах з’являться не лише повноваження для вирішення місцевих питань, а й необхідні для цього ресурси. Зокрема, громади нарешті отримають землі державної власності. Але найголовніше – це відповідальне ставлення до кожного ресурсу громади – землі, природніх ресурсів (ліси, озера, землі і т ін), бачення перспектив розвитку та чітко окреслені проміжні результати. Мають бути визначені короткострокові та довготривалі перспективи – і тоді ми будемо мати достатню кількість спроможних громад, які сформують сильну і успішну державу.

Децентралізація – це не лише великі можливості, а й велика відповідальність. Проблеми розвитку громади мають вирішуватись на місцях. Мешканці громад повинні обрати представників влади, яким вони довіряють і позбутись тих, хто завдає шкоди.

- Попереду місцеві вибори і за статистикою вони завжди були менш відвідувані, аніж президентські, чи парламентські, до того ж накладається на невисоку явку ще й ситуація з пандемією. Чи готова команда партії до таких викликів?

- Ми впевнені, що на місцях є багато небайдужих людей, які готові йти у владу та відповідно вести активну роботу по активізації своїх виборців. Незважаючи ні на що позиція партії на сьогодні чітка: місцеві вибори відбудуться згідно із законом і Конституцією – 25 жовтня 2020 року. Можливо комусь з наших опонентів і хотілося би, щоб їх перенесли, але цього не буде. Вибори пройдуть, причому за діючим законодавством. Ми не будемо, як це робили до нас, змінювати «під себе» правила перед самим голосуванням.

- На місцевих виборах «Слуга Народу» відмовилася від ідеї привести у владу 100% нових обличь. Новачки себе не виправдали?

- Хтось виправдав і навіть перевершив сподівання, комусь ще потрібне професійне зростання. На місцевих виборах партія «Слуга Народу» має на меті привести до влади чесних, порядних і професійних людей, незалежно від віку.

На місцях своя специфіка. Тут голосують за тих, кого добре знають, хто має авторитет серед людей. Тому ми будемо залучати як талановитих перспективних новачків, так і людей з досвідом. Звісно ж, не з корупційним досвідом. Нажаль, життя показує, що досвідчені люди не завжди є чесними.

Але я знаю, що у містах і селах Вінницької області є багато розумних, чесних, мотивованих, професійних, досвідчених молодих громадян, які могли б якісно працювати на розвиток села, міста або області. Це лікарі, громадські діячі, журналісти, бізнесмени, аграрії, освітяни… Таких людей багато. Такі люди потрібні. Але політична еліта області так боїться втратити свій роками нажитий вплив, статус та адмінресурс, що готові «обнулити» здібності та бажання кожного йти до влади. Але я дивлюсь на все з позитивом буду формувати команду, яка готова до досягнення цілей та змін. Команду, яка готова працювати, в першу чергу, для своєї громади.

- Ви написали на своїй сторінці у мережі «Фейсбук», що готові розглядати кандидатури на місцеві вибори. Ви особисто будете відбирати людей до списків «Слуги народу»?

- Ми працюємо над тим, щоб місцеві громади отримали реальну владу. Але влада – це передусім відповідальність. На місцях немає політики. Є економіка, правильні або хибні управлінські рішення, кадровий голод і зневіра. Ось з чим доведеться працювати новим депутатам місцевих рад. Вони мають бути до цього готові.

Тому так, і я особисто, і моя професійна команда буде переглядати кожне резюме, проводити співбесіди, щоб підтримати тих, хто справді готовий працювати над розвитком свої громади.

Знаєте, як кажуть: «дорогу осилит идущий». Тож, ми йдемо, і закликаємо усіх, хто знає свій шлях, приєднуватися.

Ми відкриті. Офіційна ідеологія у партії «Слуга Народу» вже є – це український центризм. Він передбачає пошук компромісу між різними групами населення, уникнення розколу країни за політичними, етнічними та мовними ознаками, відмову від лівого та правого екстремізму. «Ватники», «бандерівці», «малороси» – усі подібні штампи ми хочемо викинути на смітник історії.

- Ваше завдання – координувати місцеві вибори? Це – передвиборчий штаб?

- Не зовсім так. Ще на парламентській кампанії ми обіцяли встановити постійний зворотній зв’язок з громадянами. Штаб постійний, він діятиме і після виборів, як осередок спілкування з мешканцями нашої області.

- Тоді чому відкриття штабу співпало із початком передвиборчої кампанії?

- У нас були інші плани, але через коронавірус їх довелося переглянути. 15 лютого 2020 року було обрано керівні органи партії, а також прийнято модернізований статут, також ми презентували наш центральний офіс, запустили Громадський хаб та Інформаційний хаб. Але щойно ми приступили до активної розбудови партійних структур – почалася епідемія коронавірусу.

І ми вирішили, що по-перше, не будемо нікого наражати на небезпеку, проводячи партійні збори.

А по-друге, голова партії Олександр Корнієнко запропонував – і ми його підтримали в цьому – відмовитися від бюджетних коштів, які, згідно закону, надійшли на фінансування партії. Ці гроші ми передаємо на боротьбу з епідемією коронавірусу та її наслідками.

Тепер ми формуємо нашу команду та готуємося до місцевих виборів, а це означає, що до нашої приймальної Ви можете прийти не лише зі своїми проблемами та скаргами, а пропозиціями та висловити своє бачення розвитку нашої з Вами Вінниччини. Також ми радо зустрічаємо ініціативних людей, як готові стати депутатами різних рівнів або прагнуть очолити об’єднану територіальну громаду.

Наші спільні дії спрямовані на створення добробуту, на мир і порядок для кожного міста чи села і для країни в цілому – це те, щоб нас об’єднує. Все, що нас розколює і послаблює - ми відкидаємо.

Наш підхід - щоденні позитивні зміни на всіх рівнях. На кожній вулиці чи мікрорайоні, в кожному селі і кожній області є те, що можна зробити кращим: сьогодні, завтра, протягом року чи найближчих п’яти років. Ми чекаємо на Ваші пропозиції. Надсилайте та приносьте свої резюме. Ми відкриті до співпраці на благо Вінниччини.

Адреса приймальні:

м. Вінниця, вул. Магістратська 156-а

Телефон: (0432) 55-10-73

Графік роботи: понеділок-п’ятниця з 9:00 до 16:00

Електронна пошта штабу: vinnytsia@ze2019.com

Електрона пошта обласного осередку: sluganarodu.vinregional@gmail.com




Переглядів: 5329
Поширень: 2

Останні новини