ЗНО стартувало. Чи дотримуються у школах вимог карантинних обмежень

Сьогодні, 25 червня, голова обласної державної адміністрації Сергій Борзов відвідав пункт проведення ЗНО №27, що розміщено у КЗ «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів із поглибленим вивченням математики і фізики №34 Вінницької міської ради». В ході візиту очільник регіону особисто переконався у готовності закладу до проведення тестування у відповідності до вимог законодавства та карантинних обмежень.

Про особливості проведення цьогорічної кампанії ЗНО на Вінниччині розповів профільний заступник голови ОДА Ігор Івасюк«Сьогодні перше ЗНО цього року – з математики. Це і не дивно, адже відповідно до Указу Президента цей рік оголошено роком математики. Варто відзначити, що природничо-математична освіта повинна бути пріоритетом, адже ця сфера є рушійною силою для розвитку економіки будь-якої країни. Математику на Вінниччині сьогодні здають трохи менше 8 тисяч абітурієнтів, яким  цей предмет потрібен для вступу до вищого навчального закладу. Наступне тестування з української мови, його складатимуть майже 15 тисяч абітурієнтів. Сьогодні всі ми мали змогу переконатись, що пункти проведення тестування готові для прийому абітурієнтів та проведення ЗНО у повній відповідності до вимог законодавства».

В свою чергу директор КЗ «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів із поглибленим вивченням математики і фізики №34 Вінницької міської ради» Володимир Крамар розповів, що сьогодні у даному пункті тестування, що розташований в очолюваному ним закладі, здаватимуть математику 240 абітурієнтів, для яких підготовлено 16 кабінетів. Тестування почнеться об 11:00, о 10:50 закінчується пропуск учасників і пункт закривається. Все, що необхідно по закону, для організації і проведення тестування наявне і є в достатній кількості: це антисептики і одноразові рушники, а на вході проводиться вимірювання температури. Крім абітурієнтів у закладі знаходитимуться керівник, уповноважений центру оцінювання якості освіти та інструктори, які задіяні в процесі і перебуватимуть в аудиторіях. За наявності відповідних документів можуть бути присутні представники ЗМІ та громадськості.

Ознайомившись із підготовкою закладу до проведення тестування Сергій Борзов зазначив: «Цьогоріч кампанія ЗНО розпочинається з математики, на яку в області зареєструвалось понад 7,8 тис. учасників.Значення математики особливо зростає у сучасному інформаційному суспільстві – в час цифрових технологій та штучного інтелекту. Саме з огляду на це Президентом України Володимиром Зеленським 2020-2021 навчальний рік  оголошено Роком математики. В нашій області вивчення математики є пріоритетним. Учні залучаються до проведення математичних позаурочних заходів та оновлюється матеріальна база викладання предмету. За кошти державного бюджету в цьому році планується закупити 52 кабінети математики вартістю більше 300 тис грн кожен та STEM-лабораторії вартістю 8 млн грн. Щодо готовності навчальних закладів області до проведення ЗНО, то всі спрацювали на високому рівні, тож діти і їх батьки можуть бути впевнені в тому, що тестування пройде як належно».

Крім того, перебуваючи в стінах рідної 34-ї школи, яку  свого часу закінчив, Сергій Борзов зустрів та поспілкувався зі своїми вчителями та однокласниками, які обрали професію вчителя і нині викладають у рідній школі.

На завершення Сергій Борзов побажав абітурієнтам успішно пройти тестування, вступити на омріяні спеціальності до тих навчальних закладів, куди планують та стати успішними людьми.

Наступний тест, який складатимуть випускники шкіл, буде з української мови та літератури і відбудеться 30 червня.




Переглядів: 2917
Поширень: 0

Останні новини