На Вінниччині трійко хлопців врятували жінку від смерті

Доки хлопці рятували жінку, яка тонула в ставку, жоден із відпочивальників на березі, не кинувся їм на допомогу. Про героїчний вчинок трьох друзів: 16-річного Богдана Войтовича, 14-річного Дмитра Дячука та 17-річного Олександра Кириченка розповіли «Жмеринка City».

У п'ятницю, 3 липня, друзі прийшли на місцевий ставок в селі Станіславчик Жмеринського району. Втім, відпочити так і не встигли.

«Ми стрибали у воду з дамби, і побачили, жінку, яка відплила метрів 50 від берега, і почала тонути, вона руками загрібала воду, а голова раз у раз зникала у воді, – розповідає один з рятівників, 16-річний Богдан Войтович, – Ми з хлопцями навіть не обмовилися, як кинулися до неї на порятунок».

Жінка втратила свідомість та пішла під воду.

«Ми почали пірнати й шукати жінку руками у воді. В одну мить я вистрибнув з води, щоб вхопити трохи повітря, і крикнув хлопцям, що я відчув її волосся під рукою. Ще раз пірнувши, я витяг голову на поверхню, однак жінка вже втратила свідомість, а її губи посиніли», – каже наймолодший рятівник 14-річний Дмитро Дячук.

Підхопивши бездиханне тіло жінки, хлопці погребли на берег. Однак, зрозумівши, що час нещадний, почали кликати на допомогу.

«Ми розуміли, що час летить занадто швидко, до берега ще дуже багато, а ще треба відновити дихання жінці, тому ще у воді почали кричати на берег, щоб викликали швидку допомогу»,– розповідає 17-річний Олександр Кириченко.

Припливши на берег, парубки заходились надавати потерпілій першу медичну допомогу: «Ми викачали воду, перехиливши її на коліно, і вона почала дихати... Далі приїхала швидка, жінці зміряли тиск, щось вкололи, і забрали до лікарні»

Хлопці кажуть, ніхто з відпочивальників їм не допомагав. І тільки коли приїхала «швидка», подивитися збіглися усі, хто був поруч.

Свій вчинок хлопці не вважають героїчним, переконують: так вчинив би кожен.

«Я щиро дякую цим хлопчикам, які врятували мою доньку. Вони справжні герої, сміливі й хоробрі. Катю вже виписали з лікарні, але вона ще не може забути про той нещасний випадок», – говорить мама врятованої жінки Любов Павленко.

Хлопців найменували жмеринськими сміливцями, адже раніше їм також доводилось витягати людину з того світу.



Переглядів: 5049
Поширень: 0

Останні новини