Рекорд України з трак-пулу: стронгмен Сергій Грачов присвятив перемогу до Дня народження Вінниці

Сьогодні, 30 серпня, на майдані Незалежності вінницький спортсмен Сергій Грачов протягнув два муніципальних автобуси вагою 22 тони 400 кг на відстань 19 метрів. Зробив він це за 19 секунд. Спортсмен встановив рекорд України  в категорії спорт із вправи трак-пул. 

Рекорд України вдалося встановити з другої спроби. Спортсмена - майстра спорту з важкої атлетики, рекордсмена України зі стронгмену, голову Вінницького обласного осередку федерації стронгмену України - Сергія Грачова підтримували гучними оплесками. Серед групи підтримки – і батько Сергія. 

Особливість встановленого рекорду – співвідношення ваги самого спортсмена (85 кг) та транспорту, який він тягнув. Після встановленого рекорду Сергій Грачов поділився своїми враженнями. 

«Рекорд вдалося встановити із другої спроби, адже там були технічні проблеми. Була нерівна поверхня, і з другого разу нам вдалося її оминути. Це мій кайф. Мета мого сьогоднішнього рекорду – зробити так, щоб про Україну говорили у всьому світі лише з позитивної точки зору, і в цілому підтримати вінницький спорт. Свій рекорд я присвятив Дню народженню міста Вінниці, якій цього року буде 655 років. Мене в день народження не буде, тому я зробив це наперед.  Не ставив собі цілі, скільки метрів мав протягнути, під кінець було важко, але публіка мене підтримувала і дала мені поштовх. Наступний рекорд хотілося б встановити з перетягування трамваїв», - каже рекордсмен Сергій Грачов

Як зазначив голова комітету по фізичній культурі і спорту Вінницької міської ради Сергій Краєвський, Сергій Грачов активно займається трак-пулом останні 5 років, а тренується в цілому уже 18 років. До речі, на День Європи ??? рік спортсмен тягнув один муніципальний автобус, в салоні якого знаходились діти. 



Переглядів: 4914
Поширень: 4

Останні новини