Сімейні лікарі рекомендують страхувати здоров'я

Запитання про номер страхового поліса є звичним у туристичних готелях чи закордонних лікарнях, але поки що є диковинкою у наших приватних чи комунальних лікувальних закладах. Серед стоматологічних кабінетів міста обслуговування застрахованих не є надто поширеним через потребу звітування перед страховою компанією та очікування на оплату за надані послуги. Хоча Обласна стоматологічна клініка на Грушевського вже багато років працює зі страховими і нарікань не має. Діагностичні центри навпаки намагаються конкурувати за клієнтів від страхових компаній, тому в більшості з них проблем із обслуговування не буде. Головний лікар КП "Міський лікувально-діагностичний центр" Дмитро Фостаковський повідомив, що у них великий контингент пацієнтів з усього міста, і хоча кількість звернень від застрахованих осіб невелика, але регулярно збільшується. Адже для людей це вигідно і надається додатковий сервіс, бо запис у центр проводять координатори від страхової компанії.

Комунальні лікувальні заклади, за винятком пологових будинків, здебільш не практикують роботу із страховими компаніями через відсутність тарифікації на свої послуги, але все має змінитися в період реформи.

* Наша поліклініка вже більше 5 років знайома з програмами медичного страхування компанії "Місто". Застраховані пацієнти позитивно відгукувалися про послуги, адже за рахунок страховки змогли отримати потрібні ліки в аптеках, - проінформувала завідувачка амбулаторії загальної практики сімейної медицини №1 на вул.Москаленка Євтушенко Лідія Ярославівна. Вважаю, що їхня нова програма "Здоров'я" є оптимальною за шкалою ціна/наповнення, тому готова її рекомендувати своїм пацієнтам. Також нещодавно собі оформила в них медичну страховку за кордон: все оперативно і недорого.

За інформацією Юрія Краківського, в.о. начальника Департаменту медичного страхування страхової компанії "МІСТО" загальна частка застрахованих осіб становить близько 5% від населення. Оскільки попит на ці послуги лише збільшується, компанія постійно пропонує нові програми для клієнтів. Вартість програм починається від 115 гривень на місяць, які діють на всій території України, тобто також під час відпусток чи відряджень. Основний вплив на вартість програм мають послуги діагностики та ціни на медикаменти. Компанія має 91% задоволених клієнтів, які щорічно продовжують договори страхування, серед яких ТОВ "Аграна Фрут", КП "Вінницяоблводоканал" та інші. Звичайно, хотілося, щоб керівники активно брали приклад з таких роботодавців та включали медичне страхування в соцпакети. Адже окрім самого захисту від непередбачуваних витрат, страховики надають сервіс по контролю за якістю наданих медичних послуг. 

Медичне страхування - це справа добровільна, але варто подбати про себе завчасно!



Переглядів: 3343
Поширень: 0

Останні новини