Апартаменти для чотирилапих безхатьків: в одному з вінницьких дворів побудували гуртожиток для котів та собак

Перший поверх для собак, другий – для котиків. В одному з вінницьких мікрорайонів з’явився «кицин дім». Дерев’яний будиночок для чотирилапих, що мешкають на вулиці, побудували місцеві зооволонтери.

Мешканці прилеглих будинків ініціативу підтримали, адже, як і в кожному вінницькому дворі, тут живуть як собаки так і коти, які не мають господарів.

«Історія «будки» почалась з дня, коли пролунали перші калинівські вибухи, — розповідає ініціаторка появи будиночків для тварин Олександра Романенко, — У дворі жили 3 собаки, усі – при надії. В ніч вибухів одна з них від страху розродилася в підвалі. Цуценят ми виростили й роздали по сім'ях, а їхніх мам стерилізували. А в тому місці, яке уподобали собаки, я поставила будку, де вони пережили зиму».

Спершу ці був примітивний будиночок, збитий з фанери, де чотирилапі могли знайти дах над головою та сховатись від дощу. Згодом волонтери вирішили поліпшити умови їх проживання. Скинулись грішми та замовили «гуртожиток».

Двоповерховий будиночок пофарбували в зелений колір та прикрасили «муралом».

Він має 7 «апартаментів» з «усіма зручностями» й окремими входами. Є також кухня, де в мешканців будиночка є завжди їжа та водичка.

Перший поверх віддали собакам, другий заселили котиками. Усі мешканці – стерилізовані.

«Це окраса цього двору. В «апартаментах» котів і собак постійно чисто: волонтери прибирають та замінюють підстилки. Прибирають і на подіумі, тут в них тарілки з їжею, їх також миють. Вдень, коли спекотно, вони на даху, а вночі всередині. Гарно дуже, головне, щоб ніхто не чіпав», - розповідає місцевий житель Микола.

«У цьому всьому мені допомагають дві жінки: Елла і Наталя, без них би я не впоралася. Завжди є моральна і матеріальна підтримка. Мені дуже хочеться, щоб бездомних тварин якомога менше було в місті, а ті, хто не став домашнім улюбленцем, то нехай у них хоча б буде будиночок, їжа і турбота небайдужих. Моя мрія, щоб в кожному районі була така будка і щоб люди були добрішими», - каже Олександра.

Де саме знаходиться «кицин дім» - волонтери не кажуть, аби не нашкодити підопічним.

«Ми дуже хочемо, щоб наші вінничани з розумінням ставились до такої ініціативи. Такі хатинки зменшать страждання тварин та зменшать кількість «безхатьків» у дворах», - додає зооволонтерка. 



Переглядів: 3716
Поширень: 3

Останні новини