Статистика по захворюваності на COVID-19 за тиждень: 116 нових випадків захворювання

У Вінниці зберігається напружена ситуація по захворюваності на COVID. За останній тиждень зареєстровано 116 нових випадків. При нормативному показнику не більше 30. Тобто майже в 4 рази. Про це сьогодні розповів міський голова Сергій Моргунов. 

З початку епідемії у Вінниці зареєстровано 1431 лабораторно підтверджений випадок інфікування коронавірусом, з них 123 випадки у дітей (8,6%).  1170 осіб – одужали, з них – 101 – це діти, 188 - медичні працівники. Летальних випадків від COVID-19 – 28. 

«Станом на сьогодні хворіє 233 вінничанина, в тому числі 22 дитини. На стаціонарному лікуванні в медичних закладах перебуває 47 вінничан з підтвердженим COVID-19 та 38 пацієнтів з підозрою. В реанімаційному відділенні МКЛ №1 лікують 11 пацієнтів, з них 8 – з COVID-19, стан їх стабільно важкий. Всі пацієнти – перебувають на Сіпап», – каже міський голова Сергій Моргунов.

Враховуючи велике зростання у місті нових випадків COVID і кількості пацієнтів з підозрами на коронавірус, з 27 липня було змінено маршрути пацієнтів. І вінничан, хворих на COVID та з підозрами, які потребують госпіталізації, з 27 липня почали доправляти до опорної лікарні в Калинівці. А з 29 липня – до опорної лікарні в Хмільнику. Амбулаторно лікуються вдома зараз 186 пацієнтів. Під спостереженням сімейних лікарів – 635 осіб. 

Також міський голова розповів про створення муніципальної ПЛР-лабораторії, що передбачена антикризовою програмою «Вінничани важливі». «На базі діагностичного центру ми дійсно плануємо відкриття ПЛР-лабораторії. Зараз  виготовлена проектно-кошторисна документація згідно з всіма стандартами і нормами. Вона проходить державну експертизу. Паралельно готується документація щодо оголошення тендеру на проведення будівельних робіт. Наразі вже проведено навчання персоналу роботі на відповідному обладнанні. Тому до кінця року ми плануємо відкрити дану ПЛР-лабораторію», – каже Сергій Моргунов.




Переглядів: 3010
Поширень: 3

Останні новини