Понад тисячу абітурієнтів стали студентами ВНТУ

Сьогодні в останній день літа у Вінницькому національному технічному університеті першокурсників урочисто прийняли до лав вишу.

Свято розпочалось внесенням державного стягу України. Це почесне дійство здійснили, звісно, першокурсники — Владислав Тютюнов, Руслав Нагорняк та Денис Кириченко.

А почесне право запалити символічну Чашу Знань доручили магістрам Олександру Морозову та Юрію Каліновичу і президенту студентського самоврядування ВНТУ Дарині Нікольченко.

Юних колег привітав ректор їхньої алма-матер, доктор технічних наук, професор Володимир Грабко: «Вінниччина нині є найпривабливішим регіоном для інвестицій. 7 вересня відкриватиметься велике підприємство UBC Group з випуску холодильної техніки. Зараз наш регіон активно співпрацює з цілою низкою інших компаній з Японії, Китаю, ОАЕ, Німеччини. Тому нині на Вінниччині величезний дефіцит інженерних кадрів усіх профілів. Як і в Україні загалом. Тож, здобувайте знання, ставайте висококваліфікованими фахівцями!»

Благословення у нову життєву дорогу отримали першокурсники і від народного депутата Сергія Кудлаєнка: «Ви — майбутнє України. Якими будете ви такою буде наша держава. Пам’ятайте це. Ви навчатиметеся в одному з найкращих технічних університетів України. Цінуйте це і виправдайте сподівання своїх батьків».

Таки справді чимало зусиль і праці доведеться докласти першокурсникам, аби осягнути усі ті знання, якими викладачі готові з ними поділитися.

Теплі напутні слова виголосив на урочистостях і заступник голови Вінницької обласної ради Михайло Кременюк. Вітали наймолодших студентів вишу також старшокурсники — магістри, котрі є гордістю університету.

А потому магістри передали символічні ключ від скарбниці знань і студентський квиток державного зразка ректору Володимиру Грабку. Володимир Віталійович вручив ці атрибути першокурсникам.

Виголосивши урочисту обіцянку студента ВНТУ, першокурсники разом зі своїми викладачами рушили у романтичне, цікаве, а почасти і непросте студентське життя та у новий навчальний рік урочистим маршем.


Переглядів: 4253
Поширень: 1

Останні новини