Водоспад та гірський струмок облаштовують для мешканців Подільського зоопарку

Гірський струмок у вольєрі для полярних вовків та карпатський водоспад у вольєрі для рисів - все це незабаром можна буде побачити у Подільському зоопарку. Наразі тут триває будівництво одразу двох нових сучасних вольєрів — для полярних вовків і для рисів. Про це повідомляється на сторінці звіринця у мережі Фейсбук.

Поліпшити умови проживання для полярних вовків та збудувати сучасний вольєр для рисів, які невдовзі поповнять колекцію Подільського зоопарку, ВОКСЛП “Віноблагроліс”, Подільський зоопарк має змогу завдяки сприянню Вінницької обласної державної адміністрації та Вінницької обласної ради.

- На території вольєру для рисів завершені зварювальні роботи з виготовлення каркасної частини вольєру, а також забетоновані підпірні теплі стіни, - зазначає директор Подільського зоопарку Євгеній Ткачик. - Одну з підпірних стін вже декоровано штучним розлогим деревом, на гіллі якого тварини зможуть лазити та відпочивати. Для виготовлення дерева скульптори використовували ліпнину. Середину гілок наповнювали газоблоками. На такому гіллі рисям буде комфортно відпочивати навіть взимку, оскільки газоблоки добре зберігають тепло.

Директор зоопарку також повідомив, що розпочаті роботи з виготовлення іншої підпірної стіни вольєру для рисів. Її виготовлять також у вигляді дерева. Втім, використовуватимуть для цього вже іншу техніку.

Крім того, активно тривають роботи і з будівництва вольєру для полярних вовків. Він розташовуватиметься поряд з вольєром для рисів.

- Триває зведення підпірної стіни, - зазначає Євгеній Ткачик. - Для того, щоб вовки не підкопали огорожу, на глибину півтора метри вставляємо бетонні плити.



Переглядів: 2838
Поширень: 1

Останні новини