До уваги громадян, які мають наміри змінити свою виборчу адресу

З 1 липня 2020 року усі громадяни України, які мають право голосу, в тому числі внутрішньо переміщені особи, зможуть проголосувати на місцевих виборах за місцем фактичного перебування.

Можливість змінити свою виборчу адресу на адресу, відмінну від зареєстрованого місця проживання, забезпечується за допомогою електронного сервісу, розміщеного на офіційному вебсайті Центрально виборчої комісії.

Електронна форма звернення щодо зміни виборчої адреси заповнюється через особистий кабінет виборця, вхід до якого здійснюється за допомогою електронного ключа. Дане звернення також повинне містити адресу електронної скриньки заявника і може подаватись тільки до 9-го вересня. 

Таким чином для звернення на зміну виборчої адреси в електронній формі виборцю достатньо мати наявність електронного підпису та електронної скриньки.

Слід відмітити також, що виборець, якому таким чином буде змінено виборчу адресу, може звернутися до органу ведення Державного реєстру виборців з новою заявою не раніше ніж через один рік після дати внесення до Реєстру останньої зміни його виборчої адреси.

Виборцям, мешканцям Вінниці, які в силу різних причин не можуть виготовити електронний ключ, потрібний для формування електронного звернення, можуть звернутися безпосередньо до відділу ведення Державного реєстру виборців м. Вінниці за попереднім записом по тел. 59-53-25.

При собі мати паспорт та засоби індивідуального захисту (маска і гумові рукавички). Адреса відділу – вул. Замостянська 7, к. 337


Теги: вибори

Переглядів: 1844
Поширень: 0

Останні новини