Вінничанам – власникам дорогих авто час платити транспортний податок

ГУ ДПС у Вінницькій області нагадує, що відповідно до норм Податкового кодексу України платниками транспортного податку є власники автівок віком не старше 5 років (з моменту виробництва), середньоринкова вартість яких перевищує 375 мінімальних заробітних плат.

Ставка транспортного податку на рік складає 25 000 грн за автомобіль. Тож, у разі, якщо ви є власником кількох автомобілів, котрі підпадають під оподаткування, податок потрібно сплачувати за кожен із них.

За період січня-липня 2020 року вінничани вже сплатили понад 4,1 млн грн транспортного податку, у т.ч. майже 2,9 млн грн – юридичні особи та понад 1,2 млн грн – громадяни.

Нагадаємо, що з моменту отримання від контролюючого органу повідомлення-рішення, у автовласника є 60 днів для сплати транспортного податку.

Разом з тим звертаємо увагу власників, автомобілі яких за вказаними параметрами підпадають під об’єкт оподаткування, але до 01 липня поточного року, в силу різних причин (у т.ч. через невідповідність зареєстрованого місця проживання із фактичним), не отримали повідомлення-рішення, на необхідність негайно звернутися до органу податкової служби за місцем проживання для сплати належної суми податку.

Зауважимо, що за затримку оплати до 30 календарних днів, наступних за останнім днем строку сплати, передбачено штраф у розмірі 10 відсотків погашеної суми податкового боргу, а при затримці оплати понад 30 календарних днів – штраф 20 відсотків. Одночасно, на суму не сплаченого податку нараховується пеня у порядку, визначеному ст. 129 Податкового кодексу України.

Всю необхідну інформацію щодо адміністрування транспортного податку можна отримати у Центрах обслуговування платників.



Переглядів: 2172
Поширень: 0

Останні новини