Завдяки програмі Президента «Велике будівництво» у мікрорайоні Поділля діти цьогоріч підуть в нову школу

44 мільйони – у 2020 році отримала вінницька гімназія №24 на «Поділлі» з державного бюджету в рамках програми Президента «Велике будівництво». Це найбільша субвенція держави за всі роки будівництва гімназії. Нова школа на Поділлі - приклад державної підтримки Вінниці у створенні якісного освітнього простору.

1 вересня в нову школу підуть 1300 вінничан. Тут буде найбільше перших класів – дев’ять – 311 першачків.

Це третя школа, яка збудована у місті Вінниці за часи Незалежності України. Чекали з 2012 року.

Будівництво обійшлось у 138,294 млн гривень. За останні три роки держава виділила на будівництво навчального закладу 76,108 млн гривень. Найбільша сума фінансування з державного бюджету була в 2020 році – 44,616 млн гривень, коли проект включили в програму «Великого будівництва».

Хоч навчальний процес ще не розпочався, але в школі сьогодні вчителі і батьки – готуються до 1 вересня.

Голова Вінницької ОДА Сергій Борзов разом із директоркою Наталією Климчук проінспектували готовність школи.

Це буде сучасний якісний навчальний простір.

Нова школа – спроектована за всіма вимогами доступності.

На території є спортивний майданчик зі штучним покриттям та ігровий майданчик. У самій будівлі – два спортзали з душовими кімнатами і гімнастична зала з тренажерами. Актовий зал на 356 місць. Їдальня та харчоблок. В навчальному закладі є і ліфт, що важливо для маломобільних груп. Проект розробила архітектурна майстерня «Плясовиці».

До речі, 14,3 млн державних коштів, які були не використані в 2020 році, залишаться у Вінницькій міській ОТГ, їх перенаправляють на добудову нового корпусу лікарні швидкої медичної допомоги, що знаходиться по вул. Київській.




Переглядів: 4547
Поширень: 0

Останні новини