Через коронавірус Україна на місяць закриває кордони

З опівночі 29 серпня до 28 вересня включно в Україну заборонений в'їзд іноземним громадянам та особам без громадянства через пандемію коронавірусу.

Таке рішення ухвалили на засіданні уряду 26 серпня.

За словами прем'єр-міністра Дениса Шмигаля, Міністерство закордонних справ має повідомити про це рішення закордонних партнерів та «провести всю дипломатичну роботу з цього приводу».

Виняток становлять громадяни, які мають дозволи на проживання в Україні, члени міжнародних та гуманітарних місій чи організацій. Або ж якщо вони прибувають за запрошенням Міністерства закордонних справ, Міністерства оборони України чи є членами екіпажів.

Також пропускатимуть громадян, які прямують на територію України транзитом та мають документи, що підтверджують виїзд протягом 2 днів, навчаються в українських закладах освіти чи проходять військову службу в Збройних силах України. Біженці та особи, які потребують додаткового захисту, також зможуть в'їхати.

Окрім них, кордон не закритий для діячів культури, яку прибувають за запрошенням закладів культури разом з супроводжувальною особою. Те ж стосується й учасників спортивних змагань, що проходять на території України.

І, на останок, проїхати зможуть люди, які прибувають на лікування у заклади охорони здоров'я або ж везуть до нас гомеопатичні стовбурові клітини для трансплантацій.

Також урядовці уточнили, що прикордонники зможуть пропускати громадян Білорусі, якщо вони захочуть перебувати в нас. Про це просив президент Володимир Зеленський.

До слова, Кабінет міністрів продовжив адаптивний карантин щонайменше до 31 жовтня. Україну продовжать ділити на чотири зони за рівнем поширення коронавірусу.

Усе через те, що в Україні щодоби фіксують 1500-2000 нових хворих на COVID-19. 21 серпня коронавірусне захворювання виявили у рекордної кількості людей — 2 328. Тож про завершення епідемії не йдеться.

Загалом в Україні вірус виявили у 110 085 людей. З них 2 354 пацієнтів померли від ускладнень та 53 454 людей одужали.



Переглядів: 4068
Поширень: 2

Останні новини