Сьогодні, 27 серпня, вступники дізнаються чи поступили "на бюджет"

27 серпня відбудеться оприлюднення рекомендацій на навчання на місця державного або регіонального замовлення для здобуття ступеня бакалавра (наскрізного магістра). В електронних кабінетах вступників навпроти тієї заяви, за якою буде рекомендація на бюджет, статус зміниться на «Рекомендовано до зарахування».

Для зарахування на місце бюджету такі вступники повинні будуть до 18-ї години 31 серпня подати оригінали документів до вишу:

копію документа, що посвідчує особу; оригінал документа про освіту та додаток до нього; копію військово-облікового документа (крім випадків, передбачених законодавством); сертифікати ЗНО; 4 кольорові фото 3Х4; заяву на вступ (для тих вступників, які подавали заяви через електронний кабінет); інші документи, що передбачені Правилами прийому конкретного закладу.

Через ситуацію з поширенням коронавірусної інфекції на території України, цього року вступники можуть подати документи до ЗВО через електронну пошту, підписавши відповідні сканкопії кваліфікованим електронним підписом (КЕП/ЕЦП), або надіслати звичайною поштою (з обов’язковим описом вкладень).

Вступникам, які подавали електронну заяву та отримали рекомендацію до зарахування, необхідно сформувати з електронного кабінету та підписати КЕП (відповідну інструкцію  опубліковано на сторінці Мінцифри) або роздрукувати/написати власноруч та підписати відповідну заяву на вступ.

Надсилання документів засобами поштового зв’язку здійснюється з обов’язковим описом вкладень на адресу Приймальної комісії закладу, зазначену в Реєстрі суб’єктів освітньої діяльності ЄДЕБО .

Надсилання документів з використанням кваліфікованого електронного підпису здійснюється на електронну адресу Приймальної комісії закладу, зазначену в Реєстрі суб’єктів освітньої діяльності ЄДЕБО.

У випадках дистанційної подачі оригіналів надання оригіналів необхідних документів та укладання договору про навчання між закладом вищої освіти та вступником (за участі батьків або законних представників – для неповнолітніх вступників) здійснюється впродовж 10 робочих днів від дати початку навчання.

Той, хто відмовиться від рекомендації або не виконає вимоги до зарахування у визначені терміни, не отримає бюджетне місце 2020 року.

Зарахування на бюджет відбудеться 5 вересня.

У тих вступників, які не отримають жодної рекомендації на бюджет 27 серпня, статус навпроти всіх заяв залишиться «Допущено до конкурсу». Усі ці заяви автоматично беруть участь у конкурсі на контракт.

У разі отримання рекомендації на контракт навпроти таких заяв статус зміниться на «Рекомендовано до зарахування (навчання за кошти фізичних і юридичних осіб)». Цей статус може з’явитися напроти кількох заяв – тоді вступник має можливість самостійно визначити, яку саме пропозицію обрати.

Строки прийому оригіналів документів на контракт визначає сам ЗВО, але загалом зарахування може тривати до 30 вересня.


Теги: студенти

Переглядів: 2710
Поширень: 0

Останні новини