МХП та «Органічна Україна» підписали Меморандум про співпрацю

Вітчизняний агрогігант МХП та Громадська спілка «Органічна Україна» підписали Меморандум про партнерство. Цим документом вони скріпили наміри про взаємоспівпрацю щодо відновлення родючості українських ґрунтів, а також розвитку органічного виробництва в Україні та у Світі.

Юрій Косюк, голова правління МХП зізнався, що на початку, сприймав органічне виробництво досить скептично та був прихильником індустріалізації. Адже, вважав її більш дієвим інструментом бізнесу. Та в зворотному переконали експерименти, які проводили підприємства Групи МХП на базі органіки.

«Я на боці сталого виробництва. Воно має право на життя так само, як і зелена енергетика, у необхідності переходу до якої вже ні в кого немає сумнівів», - зазначив Юрій Косюк.

Він додав, що сьогодні цей напрямок є новим трендом, слідуючи якому, ми повинні забезпечим чисте майбутнє наступним поколінням.

За словами Олександра Домбровського, президента МХП Еко Енерджи, щорічно Україна втрачає близько 50 млн тонн верхнього шару родючих ґрунтів в наслідок ерозії та втрачає близько 5 млрд доларів.

«МХП має можливість повертати органіку, яку вирощує, органічними добривами у ґрунти, на яких працює. Для цього в компанії працюють біогазові проєкти, у які компанія інвестує. Якщо цього не робити, то через 10-15 років не матимемо у що вкинути насіння», - зауважив він.

Наразі, у біогазовий комплекс інвестується близько 3,5 млн євро на один мегават потужності з розрахунку, у середньому, на 5-10 мегават. Два потужних комплекси МХП вже працюють на Дніпропетровщині та Вінниччині. Ще один проєкт готовий і отримав дозвіл на будівництво.

Додам, меморандум складається з шести статей і всі вони про відновлення родючості українських ґрунтів, впровадження концепції сталого виробництва та сталого споживання, що базується на міжнародних екологічних вимогах й стандартах та про забезпечення споживачів вітчизняною органічною продукцією.


Теги: МХП

Переглядів: 2743
Поширень: 3

Останні новини