Майже півтори тисячі першокурсників ДонНу імені Василя Стуса склали урочисту присягу

Сьогодні, 3 вересня, біля пам’ятника славетному випускнику Донецького університету, на площі Василя Стуса, відбулись урочистості з нагоди посвяти в студенти першокурсників Донецького національного університету імені Василя Стуса.

Вітаючи студентство та педагогічний колектив вищого навчального закладу зі святом, перший заступник голови обласної державної адміністрації Андрій Гижко зазначив: «Сьогодні ви стали студентами одного з найкращих вузів не лише Вінницької області, а й України. Осінь 2014 року стала переломним моментом в історії нашої держави та в історії Донецького національного університету. Саме тоді було прийнято рішення про переїзд вищого навчального закладу до м.Вінниці. Знайомство з університетом та його професорсько-викладацьким складом розпочалося з презентації тих наукових надбань, які можуть бути впроваджені у сфері новітніх технологій, на виробництві, в аграрному секторі України. Варто зауважити, що усі зазначені напрацювання є тісно пов’язаними з кожною галуззю економіки Вінницької області».

Також Андрій Гикжо розповів студентам про успішне впровадження спільних проектів за участю професорсько-викладацького складу університету, які стосувалися різних галузей, зокрема, державного управління та медичного права. «Символічно, що вже другий рік поспіль, у тому числі завдяки ініціативі студентського самоврядування, університет носить горде ім’я Василя Стуса. На мою думку, успішне поєднання науки, практики та діяльності студентства також є запорукою для подальшої самореалізації, втілення усіх задумів та прагнень студентів вишу», - зазначив Андрій Гижко.

Під час урочистого заходу проректор Донецького національного університету імені Василя Стуса Тетяна Нагорняк передала найщиріші вітання студентам та педагогічному колективу від ректора вищого навчального закладу, доктора юридичних наук, професора Романа Гринюка, зазначивши: «Посвята в першокурсники – це вже традиційне свято в університеті. Свято, яке поєднує різні покоління студентів, академічної еліти, усіх наших працівників. На сьогодні доброю традицією стало те, що ми вітаємо один одного саме на площі імені Василя Стуса. Варто сказати, що це невипадкова і знакова подія, адже ми перебуваємо на Батьківщині поета-лицаря свободи. Цьогоріч до нашої родини приєдналися майже 1500 студентів, і, понад 500 з них навчатимуться на місцях державного замовлення».

За словами Тетяни Нагорняк, цьогоріч до вузу також надійшло майже 100 заяв від абітурієнтів з окупованих територій, причому 80 вступників зі 100 вже зараховано до вищого навчального закладу. Варто зазначити, що зарахування вступників до вишу триватиме до кінця вересня.

Цьогоріч наймолодшим першокурсником ДонНУ імені Василя Стуса став 16-річний студент, який обрав навчання за програмою з кібербезпеки. Натомість, найстарший студент вузу віком 49 років здобуватиме освіту за напрямом «бізнес-адміністрування».

Під час урочистостей відбулось покладання квітів до пам’ятника Василю Стусу.




Переглядів: 4692
Поширень: 1

Останні новини