У Вінницькому училищі проводять перепідготовку дорослих

Найкращою рекламою Вінницького вищого професійного училища сфери послуг є його випускники: більш як 99% з них працевлаштовуються одразу після випуску. Для цього, зокрема, впродовж навчального року училище уклало 285 договорів із роботодавцями. Це дозволяє забезпечити кожного учня місцем для виробничої практики та розширює коло партнерів, готових вкладати ресурси у профосвіту. Водночас вже 5 років поспіль ті, хто вчиться в училищі на агента з організації туризму, адміністратора, майстра ресторанного обслуговування, кухаря або кондитера проходять виробничу практику в Болгарії та Греції.

Виконувачка обов'язків директора Вінницького училища Валентина Балицька зазначає, що постійна співпраця з бізнесом – як українським, так і міжнародним –сприяє якісній підготовці учнів. 

Для нас є дуже важливою підтримка місцевих роботодавців. Адже як показує практика, коли вони беруть учнів-старшокурсників на стажування або практику, після випуску ті отримують запрошення на роботу. Крім того, ми залучаємо їх до оцінювання учнів під час випускних атестацій, враховуємо їхні рекомендації під час навчання”, – пояснила Валентина Балицька.

Серед партнерів закладу – ТОВ “Богдан-Авто Вінниця”, КП “Вінницька транспортна компанія”, туристична агенція “УкрВіза”, кондитерський цех “Наша родзинка”, ресторан “CloudGarden”, компанії “Londa” та “Schwartzkopf”, магазин з продажу професійних косметичних засобів “Перукар-сервіс” та інші.

Міжнародна співпраця Вінницького училища не обмежується пошуком місць для практики. Наразі училище стало одним із трьох у регіоні, які відібрали для участі у програмі ЄС “EU4Skills: Кращі навички для сучасної України”. Це дозволить закладу у співпраці з українськими та європейськими експертами покращити якість освітнього процесу, оновити матеріально-технічну базу, підвищити кваліфікацію педагогів. Далі отриманий досвід вони зможуть поширювати серед профтехів, які не увійшли в пілот програми. 

Для того, щоб учні вже під час навчання отримували навички роботи з сучасною технікою, у закладі створили 2 навчально-практичний центр. 

У середньому в нашому закладі навчається 850 учнів. Коли ми збільшили кількість учнів та бізнес-партнерів, до нас почали звертатися дорослі. Запити були різні: від бажання перенавчитися і опанувати нову професію, до підвищення кваліфікації для вже працюючих фахівців. Тому в 2018 році на базі училища відкрили Регіональний багатопрофільний навчально-практичний центр сфери послуг”, − розповіла в.о. директора Вінницького училища сфери послуг. 

Наразі дорослі можуть пройти перепідготовку, стажування або підвищення кваліфікації за професією:

кухар, кондитер; майстер ресторанного обслуговування; перукар, манікюрник; агент з організації туризму, адміністратор.

Вступити на навчання у Вінницьке училище сфери послуг також можуть люди з особливими освітніми потребами. Кілька років тому заклад почав співпрацювати зі спеціальною школою-інтернатом, де вчаться діти з порушеннями слуху. За останні 3 роки за цією угодою здобули професію 27 осіб з особливими освітніми потребами. 

Дізнатися про вступ до Вінницького вищого професійного училища сфери послуг можна за номером (068) 96 69 810 або написавши лист на адресу vpusp@ukr.net 

Офіційний сайт училища: vvpusp.vn.ua

Довідково. 

У 2019 році стартувала масштабна реформа професійної (професійно-технічної) освіти. Результатом цих змін мають стати комфортні умови для навчання учнів, стимули для ефективної роботи педагогів та інструменти, які дозволять бізнесу впливати на політику підготовки кадрів у регіоні.

У межах реформи МОН співпрацює з програмою ЄС “EU4Skills: Кращі навички для сучасної України”. Її завданням є підвищення ефективності змін у профосвіті та модернізація інфраструктури. Програма “EU4Skills”, що фінансується ЄС і державами-членами – Німеччиною, Фінляндією та Польщею – працює на національному рівні та у 7 пілотних областях: Вінницькій, Полтавській, Запорізькій, Рівненській, Львівській, Миколаївській та Чернівецькій.



Переглядів: 2986
Поширень: 0

Останні новини