На Вінниччині презентували сучасні електронні сервіси Пенсійного фонду України

В області, у режимі онлайн, відбулась міжрегіональна пресконференція за участю представників масмедіа 6 областей щодо впровадження сервісів вебпорталу Пенсійного фонду України.

Сучасні сервіси Пенсійного фонду України: електронну трудову книжку та пенсійний калькулятор у Вінницькому пресклубі презентувала заступник Голови правління Пенсійного фонду України Ірина Ковпашко. Під час заходу посадовиця зауважила: «Всі наші зусилля спрямовані на те, щоб завершити впровадження новітніх технологій Пенсійного фонду та надати можливість людям користуватись онлайн-сервісами у зручний спосіб для реалізації їх прав».

Про те, наскільки активно використовують електронні послуги Пенсійного фонду України жителі Вінниччини поінформувала начальник Головного управління Пенсійного фонду України у Вінницькій області Олена Корчака, яка також взяла участь у пресзаході.

«Дуже приємно, що сьогодні ми презентуємо електронні ресурси Пенсійного фонду України. Чому сервіс «електронна трудова книжка» такий популярний? Тому що він є першою сходинкою до автоматичного призначення пенсій. Говорячи мовою цифр, до Пенсійного фонду Вінниччини надійшло 2863 скан-копій, близько 2 тисяч з яких вже оцифровано. Незалежно від форми власності, роботодавці добровільно долучаються до процесу переведення трудових книжок в цифру, допомагаючи найманому працівнику спокійно чекати свого пенсійного віку. Для прикладу: відділ освіти Вінницької РДА оцифрував 23 книжки, Вінницький національний медуніверситет ім. М.І. Пирогова – 17, Гайсинська та Липовецька центральні районні лікарні – 17 та 16 відповідно.  

Ці кейси дуже корисні для наших відвідувачів, адже в подальшому, маючи електронну трудову книгу, процес розрахунку права на призначення пенсії та її суми за 10 хв. не за горами», - зазначила Олена Корчака.

На ZOOM-зв’язку із пресклубом були і керівники регіональних управлінь Житомирської, Одеської, Тернопільської, Хмельницької та Чернівецької областей. В онлайн-режимі вони повідомили журналістам про роботу з сервісами на регіональному рівні.




Переглядів: 3002
Поширень: 0

Останні новини