Чотири класи з вінницьких шкіл на самоізоляції: у вчителів виявили коронавірус

Станом на 9 вересня у Вінниці в школах №7, 14, 22, 23 чотири класи на самоізоляції. Навчання проводять в дистанційному режимі. Там у вчителів підтвердили COVID-19.  Про це повідомляє Вінниця.info.

«Відповідно до тимчасових рекомендацій головного санітарного лікаря Міністерства охорони здоров’я, коли регіон знаходиться у «жовтій» зоні, там навчання не відрізняються від «зеленої». Діють єдині обмеження та спільні вимоги. Це виконання санепідзаходів. Але ми бачимо, що є захворюваність, і бачимо, що є випадки. Наразі, чотири класи на самоізоляції. Уже в школах №7, 14, 22, 23 в семи вчителів підтверджений ПЛР тест на COVID-19. Такі люди відсторонюються від навчального процесу. Відповідно, і класи йдуть на самоізоляцію», - розповідає директорка департаменту освіти Вінницької міської ради Оксана Яценко.

За вимогами Міністерства охорони здоров’я і Постановою головного санітарного лікаря, коли у дитини є позитивний тест, то весь клас, у якому вона перебувала, йде на самоізоляцію. Так само і вчителі, які викладали у цьому класі.

«Самоізоляція триває 14 днів. Тест можна здати на 7-8 день. Якщо він виявляється негативним, можна переривати самоізоляцію. Якщо захворів вчитель, то на самоізоляцію йдуть учні всіх класів, в якому він проводив навчання і колеги, з якими він спілкувався. Тобто, контактні особи в школах, працівники, з якими він був більше 15 хвилин у закритому приміщенні із засобами захисту, чи без. І відповідно ті, хто знаходився не менше півтора метри. Тому, зараз є такі випадки. І ці діти, які на самоізоляції, вони не припиняють освітній процес. Вони дійсно починають його проводити дистанційно. Вчителі мають з ними займатися. Мають проводити навчання і перевіряти домашні завдання. Для того, щоб діти не відстали від освітнього процесу», - продовжує Яценко.

Решта учнів та педагоги, які під ці критерії не підпадають, продовжують освітній процес в звичайному режимі. Батьки дітей, які навчаються у школах, де деякі класи пішли на самоізоляцію, сприймають інформацію спокійно.

Задля недопущення розповсюдження інфекції, на територію навчальних закладів не пускають батьків. За цим суворо спостерігає муніципальна охорона.

«Сьогодні заборонено вхід на територію школи батькам, а також сторонній особам. Батьки дотримуються. Санітарні норми виконуються», - пояснив представник Муніципальної варти міста Сергій Борисович.

Фото: Вінниця.info




Переглядів: 5620
Поширень: 2

Останні новини