На Вінниччині доньці загиблого учасника бойових дій купили квартиру за державний кошт

Сьогодні, 10 вересня, голова обласної державної адміністрації Сергій Борзов особисто вручив 23-річній Тетяні Гриців з Козятина ключі від квартири, яку їй як доньці загиблого учасника бойових дій, придбала держава.

Грошова компенсація в розмірі 610,7 тис. грн дозволила придбати однокімнатну квартиру в селі Агрономічне Вінницького району. Молодша сестра Тетяни – 18-річна Марія, також отримала право на грошову компенсацію та перебуває в черзі на її отримання.

«Сьогодні я знову бачив щасливі очі та впевненість у майбутньому.Звісно, ніякі гроші не компенсують дівчатам втрату батька. Володимир Іванович Гриців – учасник бойових дій, який перебував в зоні проведення антитерористичної операції в період з 5 березня по 4 квітня 2016 року. Він помер, захищаючи Батьківщину.  Дякуємо усім захисникам незалежності України! Пам’ятаймо про тих, хто віддав своє життя за мир у нас над головою, та допомагаймо тим, хто втратив сина, батька, мати, дружину»,  – зазначив Сергій Борзов.

Загалом у 2020 році з державного бюджету для грошової компенсації Вінницькій області виділено 12,6 млн грн. Грошові компенсації отримали дванадцять сімей, з них три сім’ї загиблих учасників бойових дій та дев’ять сімей осіб з інвалідністю внаслідок війни І-ІІ групи.

Варто зазначити, що Тетяна Гриців перебувала на квартирному обліку із 2016 року. Однак, шлях до отримання житла був сповнений перепон і тривав майже чотири роки. Комісія з питань забезпечення житлом Козятинської міської ради ставила під сумнів правомірність призначення грошової компенсації доньці загиблого. 

Мати Тетяни – Олена Сідлецька – не полишаючи надії і віри у справедливість, у зв’язку із численними відмовами міської комісії у призначенні грошової компенсації, у 2019 році звернулася до голови облдержадміністрації та до Департаменту соціальної та молодіжної політики ОДА на особистому прийомі.

З вересня 2019 року питання  щодо забезпечення житлом доньки загиблого учасника бойових дій Тетяни Гриців перебувало на особистому контролі у першого заступника голови ОДА Наталі Заболотної та профільного управління у справах ветеранів Департаменту соціальної та молодіжної політики ОДА.

Лише після особистої участі представників Департаменту у засіданні міської комісії 24 жовтня 2019 року прийняли рішення щодо призначення їй грошової компенсації.

Наразі Тетяна Гриців перебуває в активному пошуку роботи, за фахом вона – художниця і дизайнерка.

За 2016-2019 роки в рамках державної програми забезпечення житлом деяких категорій осіб, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України, а також членів їх сімей житло придбали 85 сімей (45 сімей загиблих та 40 сімей осіб з інвалідністю) на загальну суму 62,8 млн грн.

Сьогодні на квартирному обліку в органах місцевого самоврядування перебуває 54 сім’ї, з яких 15 сімей загиблих учасників бойових дій.




Переглядів: 2612
Поширень: 0

Останні новини