Спортсмени Вінниччини – одні із найкращих у всеукраїнських змаганнях з лижних гонок

У період з 9-12 вересня в с.Яворів Львівської області проходить Етап Кубку України з лижних гонок на лижоролерах, а також Міжнародні змагання FIS.

Лижні гонки - це олімпійський зимовий вид спорту. Змагання з лижоролерів, зазвичай, проводяться влітку як етап підготовки до зимового сезону.

Даний вид спорту активно розвивається і на Вінниччині – у м.Бар.

Як повідомила перший заступник голови ОДА Наталя Заболотна, в області цим видом спорту займається 18 спортсменів, із якими працює лише 1 тренер.

Змагання організовано Мінмолодьспорт України та Федерацією лижного спорту України.

«Вінниччину представляють члени збірної команди області та Національної команди України: Валентина Камінська – майстер спорту України з лижних гонок, яка виборола перше місце в гонці спринт на 1600 метрів класичним стилем на лижоролерах серед жінок, а також Олег Йолтуховський – майстер спорту України з лижних гонок, який посів другу сходинку в гонці спринт на 1600 метрів класичним стилем на лижоролерах серед чоловіків. Ми раді вітати наших чемпіонів та зичимо їм нових перемог», - зазначила Наталя Заболотна.

За її словами, з обласного бюджету на навчально-тренувальні збори та відрядження на змагання було витрачено близько 44 тисяч грн.




Переглядів: 3070
Поширень: 0

Останні новини