Вінницький музей моделей транспорту поповнився унікальним мініатюрним макетом міста

У Вінницькому музеї моделей транспорту до Дня міста відкрили нову експозицію в якій представили колекції та мініатюри У новій залі  розмістили найбільший в Україні макет частини міста площею близько 30 кв. м. Тут місто ніби ожило – майстри відтворили  вінницьке Замостя 1950-60 рр. минулого століття з залізницею. 

Два роки тому у Вінниці відкрили перший в Україні музей моделей транспорту.  В експозиції Вінницького музею транспорту, що розташований на центральній вулиці  міста – Соборній, представлені мінікопії легкових, вантажних автомобілів, спецтехніки, мототранспорту, громадського транспорту, військової та авіатехніки,  кораблів. Експонати – як фабричного виробництва, так і ручної роботи. За цей час музей відвідали 15 тисяч відвідувачів з 50 країн світу. 

Сьогодні, експозиція поповнилася унікальною експозицією – рухомий макет Замостя. Подію присвятили 150-річчю створенню залізниці у місті, яка зв’язала місто з іншими містами.

Старт другій черзі музею символічно дав раритетний паровозний гудок. Всього на виставці колекцій та мініатюр представлено більше 10 тематичних колекцій. 



Переглядів: 5745
Поширень: 3

Останні новини