За 4 роки у місті втілено в життя 49 проєктів вінничан, які перемогли в конкурсі «Бюджет громадських ініціатив»

Нещодавно у Вінниці завершилась реалізація ще одного проекту-переможця конкурсу «Бюджет громадських ініціатив» (БГІ). Облаштували сцену з амфітеатром на березі озера, що по вулиці Волошковій (район олійножирового комбінату). Загалом з 2016 року у місті реалізували 49 ініціатив вінничан у рамках конкурсу БГІ. Їх втілили у різних куточках міста. Серед них спортивні та ігрові майданчики, зони відпочинку, оновлені харчоблоки у школах, підвищений пішохідний перехід, встановлення світлофору тощо.

«Бюджет громадських ініціатив» – це передусім інструмент, який дозволяє долучитися до покращення міста кожному громадянину. 

Вінничани, які живуть у районі олійножирового комбінату активно долучаються до конкурсу БГІ. Минулого року тут облаштували дитячий майданчик з гірками. Тепер це місце стало улюбленим для місцевої малечі.  Також тут укріпили схил та покрили його штучною травою, поставили лавочки. Під час конкурсу «Бюджет громадських ініціатив» вінничани проголосували за те, щоб біля озера облаштувати сцену та глядацьку зону – амфітеатр. Тут можна буде організовувати концерти, проводити свята, цікаве дозвілля для людей різного віку тощо. Проєкт вже реалізовано. 

Серед історій успішних проєктів БГІ є чимало ідей, пов’язаних зі спортом та здоровим способом життя. Наприклад, створення сучасного і якісного волейбольного майданчик для тренувань та проведення змагань професійних команд, який з’явився цього року на території Центрального міського стадіону. Сучасне міні-футбольне поле облаштували на подвір’ї школи №32, побудували багатофункціональне ігрове поле й біля школи №12. На площі Шкільній побудували майданчик для вуличної гімнастики StreatWorkOut. Новий комплексний спортивний майданчик зробили на Тяжилові поруч з Родинним озером. 

Також вінничани віддавали свої голоси за створення зон відпочинку у місті. У минулому році на Можайці був зроблений такий благоустрій – тут облаштували фонтан, зробили доріжки, встановили лавочки, нові світильники, що працюють на сонячних батареях. 

Вінничани пропонували чимало ініціатив щодо підвищення безпеки на дорогах міста.  По вулиці Гоголя неподалік школи №4 облаштували підвищений пішохідний перехід разом із благоустроєм прилеглої території. На перехресті Немирівського шосе та вул. Учительської встановили світлофорний об’єкт, де до цього був нерегульований пішохідний перехід.

Деталі про умови конкурсу «бюджет громадських ініціатив» та проекти, які були реалізовані можна дізнатись на офіційному сайті міської ради .



Переглядів: 2365
Поширень: 0

Останні новини