Петро Порошенко представив у Вінниці свою команду на місцевих виборах

Команда «Європейської Солідарності» Вінниччини, яка йде на вибори до місцевих органів влади, окрім стратегічної європейської мети визначила для себе і цілком конкретні завдання - про це лідер партії, п’ятий Президент Петро Порошенко розповів під час обласної конференції у Вінниці. Порошенко зверну увагу на проблему забезпечення Вінниці якісною питною водою, вирішення катастрофічної ситуаціі зі звалищем хімікатів у Шаргородському районі та потребу у новому мості через Дністер у Ямполі.

Порошенко наголосив - Вінниця для нього рідне місто, яке заряджає енергією і про яке він завжди пам‘ятає - де б не був.

«В регіоні є проблеми, які потребують вирішення, і в першу чергу йдеться про ті питання, які стосуються безпеки і здоров'я людей. У Вінниці є проблема постачання якісної питної води і ми знаємо як це вирішувати - пропонуємо програму щодо розчистки річок та інші заходи з метою забезпечення мешканців Вінниці чистою водою», - зазначає п’ятий Президент.

«Ще одна болюча точка - Джуринський отрутомогильник в Шаргородському районі, куди звозили хімікати з восьми областей десятки років. Це понад три тисячі тон отруйних речовин. Будемо наполягати в парламенті на прийнятті спеціальної програми та фінансування з обласного і державного екологічного фонду утилізації всіх непридатних пестицидів, які є в регіоні», - говорить лідер «Європейської Солідарності».

«Наша команда сприятиме виділенню коштів з обласного бюджету на будівництво мосту в Ямполі через річку Дністер та пошуку спільно з Молдовою інвестора на його спорудження, готові самі запропонувати перелік інвесторів. Вирішення цієї проблеми вкрай важливе для транскордонного сполучення, бо ми маємо бути ближче до Європи. Адже Вінниччина має понад 200 км спільного кордону з Молдовою. А через Республіку Молдову пролягає найкоротший шлях українських, вінницьких товарів до країн Євросоюзу, бо сьогодні доля ЄС складає більше 43%. Це - найбільший ринок, де присутня Україна», - констатував Порошенко.

«Ми маємо будувати роботу територіальних громад за європейськими принципами. Прозорий бюджет. Прозорі державні закупівлі по тендерам. Право громади на свій розсуд витрачати гроші. Це дозволить розвивати місцеву інфраструктуру та створювати нові робочі місця. Це дозволить зробити життя на місцях зручним і комфортним. Саме таке життя, яке ми називаємо європейським», - наголосив Петро Порошенко.

«Місцеві вибори лише формально локальні. Але від результату цієї загальнонаціональної кампанії залежить не лише справність міської каналізації чи якість сільської дороги, але й доля країни в цілому. Ми маємо зцементувати країну, недопустити її розповзання. Не можна сприймати місцеві вибори виключно як змагання «міцних господарників», - переконаний Петро Порошенко.

Він закликав вінничан відповідально поставитись до цьогорічних виборів 25 жовтня.

«Поки у більшості суспільства визріє думка про необхідність якнайшвидше цю владу змінювати, слід підстрахуватися професійним місцевим самоврядуванням. І саме таких людей «Європейська Солідарність» пропонує Вінниці і Вінниччині у якості кандидатів», - зазначив Порошенко.

Він наголосив, що здобутки децентралізації здатна захистити лише потужна загальноукраїнська політична сила, яка має бойову фракцію у парламенті. «Більшість політиків воліють скаржитися на проблеми, не роблячи жодного кроку до їх подолання. Ми не такі. Коли нам кажуть, ніби щось – неможливе, як то Томос, безвіз чи відсіч агресору, у нас не опускаються руки. Навпаки, нас з вами це тільки підбадьорює і мотивує. Ми йдемо перемагати. Зараз ми маємо продемонструвати такі самі підходи - перемоги професіоналізму над дилетантством, патріотизму над «какая разница», європейського майбутнього - над російсько-радянським минулим», - наголошує Петро Порошенко.

«Європейська Солідарність» на Вінниччині висунула понад 2000 кандидатів на участь у місцевих виборах. Із них - 84 кандидати у депутати до Вінницької обласної ради, 6 кандидатів на посади міських голів, понад 270 кандидатів до шести районних рад, близько 1700 кандидатів у депутати міських, селищних та сільських рад та на посади голів територіальних об’єднаних громад.

Кандидатом на посаду Вінницького міського голови став народний депутат восьмого скликання, відомий у Вінниці громадський діяч, доцент кафедри менеджменту та адміністрування Вінницького торгівельно-економічного інституту, волонтер, благодійник Сергій Кудлаєнко.

Валентина Вельган - кандидат на голову Шаргородської міської ОТГ, волонтер, здійснила близько 50 поїздок до військових на Донбас.

Василь Авраменко - кандидат на голову Липовецької міської ОТГ, учасник російсько-української війни у 2015-2016 роках, директор Липовецької ЗОШ №1 імені Василя Липківського, засновник одного з найкращих спортивних клубів області, де займаються патріотичним вихованням молоді.

Олександр Амонс - кандидат на голову Глухівської селищної ОТГ - доброволець, учасник бойових дій на Сході України, селищний голова Глухівецької громади з 2015 року, в рамках реформи децентралізації з 2017 року очолив першу в Козятинському районі ОТГ, яка сьогодні має сучасні дороги, нову амбулаторію, реконструйовані комунікації.

Петро Бровко - кандидат на голову Могилів-Подільської міської ОТГ, міський голова Могилів-Подільського, якого тричі обирали мешканці міста на цю посаду. В 2019 році був відзначений як найкращий міський голова у Вінницькій області.

Ірина Колесник - кандидат на голову Козятинської міської ОТГ, депутат Вінницької обласної ради, волонтерка, допомагає лікарням, дитячим закладам. Активно включилася в надання допомоги в боротьбі із COVID-19

Владислав Уткін - кандидат на голову Гайсинської міської ОТГ, з перших днів в Команді Порошенка. Очолював Гайсинський район, особисто формуванню та матеріальному забезпеченню 59-ї окремої мотопіхотної бригади імені Якова Гандзюка. Волонтер, виїжджав на передову. Постійно опікується ветеранами АТО.




Переглядів: 8037
Поширень: 2

Останні новини