У Вінниці вшосте провели веломарафон «Закрутка по-Вінницьки»

20 вересня вшосте стартував веломарафон «Закрутка по-Вінницьки». На старт вийшли 65 команд зі всієї України – з Києва, Львова, Одеси, Херсона, Миколаєва. Вінниччину представляють десять спортсменів у складі двох команд.

Як зазначив начальник управління фізичної культури та спорту ОДА Сергій Чернявський, кожна із команд намагалася продемонструвати найкращий результат, адже змагання входять до рейтингу Українського Аматорського Туру. За його словами, пандемія COVID-19 та карантинні обмеження з вимогою дотримання соціальної дистанції змінили традиційний формат проведення марафону – замість вже звичного групового заїзду на 100 кілометрів марафон провели в форматі командної гонки на 58 км. У зв’язку з цим, організатори велогонки змушені були змінити маршрут і вже традиційні місця старту і фінішу.

За сприяння та підтримки Вінницької обласної державної адміністрації і Вінницької міської ради старт та фініш марафону приймає аеропорт «Вінниця». Учасники  у трьох категоріях (шосе, мтб і open) здолають 58 км маршруту, який проходив через села Сокиринці, Хижинці, Парпурівці, Майдан Чапельській та Вінницькі Хутори. Під час проведення змагань по маршруту працівники поліції частково перекривали  рух на момент проходження команд учасниць.

Варто зазначити, що марафон відбувався із дотриманням всіх карантиних умов: до складу команд входить максимум  5 осіб, кожна команда стартувала окремо, а старти різних категорій розведені в часі.



Переглядів: 3032
Поширень: 1

Останні новини