У Вінниці рятувальники ліквідували умовну пожежу на об’єкті енергетики

22  вересня у Вінниці, в приміщенні підприємства Південно-Західної енергетичної системи рятувальники провели тактико-спеціальні навчання з ліквідації умовної пожежі.

За тактичним задумом, в одному із кабінетів на третьому поверсі адміністративної будівлі, внаслідок порушення правил пожежної безпеки виникла пожежа, також існувала загроза поширення полум’я.

Адміністрація закладу ще до прибуття підрозділів ДСНС оперативно та швидко провела евакуацію всіх працівників, які на момент виникнення умовної пожежі перебували в приміщенні, а також сповістили про подію оперативно-рятувальну службу. До прибуття рятувальників, першим на боротьбу з вогнем вступив особовий склад відомчої пожежної команди, також за допомогою сучасної системи сповіщення було оголошено про те, аби всі працівники та відвідувачі підприємства залишили приміщення, в якому сталося займання.

За лічені хвилини до місця виклику були направлені чергові караули трьох державних пожежно-рятувальних частин обласного центру.

По прибуттю на місце події, надзвичайники в апаратах захисту органів дихання провели розвідку приміщень на випадок виявлення людей, які через сильне задимлення коридорів залишилися «заблокованими» у кабінетах. В одному з останніх бійці ДСНС побачили чоловіка, який сигналізуючи про себе, вже стояв у віконному отворі та очікував на порятунок. За допомогою автодрабини вогнеборці в максимально короткий термін дісталися потерпілого, евакуювали його та негайно вжили заходів щодо локалізації й подальшої ліквідації умовної пожежі.

До проведення даних навчань від ДСНС залучалося 20 чоловік особового складу та 5 одиниць пожежно-рятувальної техніки.

За словами керівника гасіння пожежі – заступника начальника першого державного пожежно-рятувального загону Сергія Коломійця, вогнеборці повністю справилися з поставленою задачею, а отже дані навчання були проведені на оцінку "добре".



Переглядів: 1960
Поширень: 0

Останні новини