Вінницького воєнкома підозрюють в підробці документів, через що призовника визнали не придатним до служби

28 вересня слідчими – детективами слідчого управління ГУНП у Вінницькій області оголошено про підозру військовому комісару  районного військового комісаріату Вінницької області у вчиненні службового підроблення, внаслідок чого призовника визнали непридатним до несення військової служби.  

Злочинну діяльність військового посадовця поліцейські задокументували спільно з оперативними працівниками Управління СБУ у Вінницькій області за процесуального керівництва військової прокуратури Вінницького гарнізону в рамках відкритих кримінальних проваджень  за ч.1 ст.366 (службове підроблення) та ч.3 ст.368  Кримінального кодексу України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою). За такі злочини передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

За словами начальника ГУНП у Вінницькій області Івана Іщенка, в ході  досудового розслідування встановлено, що у лютому – березні цього  року зазначений військовий комісар, не отримавши відповідної заяви одного із призовників про постановку його на військовий облік  до районного військового комісаріату, вніс завідомо неправдиві відомості до офіційного документу, а саме до алфавітної картки призовника щодо витребування особової справи останнього у Вінницькому об’єднаному міському військовому комісаріаті. Після чого, не будучи поставленим на військовий облік,  призовник був визнаний непридатним до несення військової служби. 

Слідство триває.



Переглядів: 2286
Поширень: 2

Останні новини