У Вінниці стартувало голосування за проєкти в рамках конкурсу «Бюджет громадських ініціатив»

З 1 по 15 жовтня вінничани можуть проголосувати за проєкти, які були подані в рамках «Бюджет громадських ініціатив». Цього року у зв’язку із пандемією COVID-19 голосування відбуватиметься лише в електронному вигляді на вебплатформі e-DEM «Громадський бюджет – Вінниця» https://budget.e-dem.ua/0510100000, також можна проголосувати і через термінал та чат-бот ПриватБанку.

Як це працює:

голосування на платформі електронної демократії можливе для користувачів BankID, MobileID, власників Електронно-цифрового підпису, здійснивши відповідну верифікацію/ідентифікацію; для того, щоб проголосувати через термінал, потрібно авторизуватись за допомогою картки ПриватБанку (або номеру телефону, що прив'язаний до цієї картки), у списку сервісів знайти «Голосування за проекти міст», обрати бажаний проект і натиснути «Проголосувати»;

За допомогою чат-бота можна:

знайти доступні проекти по місту; відфільтрувати проекти за номером; поділитися проектом; проголосувати за проект.

У Вайбері  потрібно перейти за посиланням, у Телеграм.

Бажаючі можуть проголосувати за чотири різні проекти: два великі та два малі. В голосуванні за проекти мають право брати участь мешканці Вінницької міської ОТГ віком від 16 років.

Кращі проєкти, які отримають найбільшу підтримку вінничан, будуть реалізовані в 2021 році. На їхню реалізацію в рамках конкурсу «Бюджет громадських ініціатив» заплановано витратити  8 млн грн.



Переглядів: 3925
Поширень: 1

Останні новини