Курси англійської мови у Вінниці: Як за допомогою Callan Metod швидко опанувати англійську мову в рідному місті

Знання іноземної мови є пріоритетним на ринку праці у всьому світі. Вінницькі роботодавці теж акцентують на цьому свою увагу. Завдяки революційній методиці вінничани мають змогу «прокачати» наявні знання й отримати нові можливості для професійного розвитку.

Сучасний діловий світ уже багато років спілкується англійською мовою. Вона стала необхідною для партнерських та юридичних відносин. Сьогодні кожен сумлінний школяр і студент намагається вивчити англійську якомога краще. А от покоління 30+ докладає чимало зусиль, щоб надолужити прогаяне. Якщо для учнів шкіл головною мотивацією є успішне проходження ЗНО та вступ до іноземного закладу освіти, то для дорослих знання опанувати англійську. Комусь бракує часу, комусь соромно зізнатися у власній некомпетентності, а хтось просто не знає, з чого розпочати. Саме тому ми віднайшли школу англійської мови Inter Club у Вінниці. Її методика унікальна і добре показала себе в 25 країнах світу. В чому секрет вивчання іноземної мови та як «прокачати» свої розмовні «скіли», нам розповіла директорка школи Ілона Шубович.

Ще під час навчання в університеті пані Ілона працювала приватним викладачем. Згодом отримала досвід роботи у приватних школах, працювала перекладачем. Однак бажання відкрити школу англійської, яка не мала б аналогів у Вінниці, мотивувало Ілону Шубович винайти метод, який б був універсальним для подолання мовного бар’єру. Саме це бажання спонукало її опанувати Callan Metod.

Скільки років працює школа англійської мови Inter Club у Вінниці?

– Школа працює трохи більше ніж півроку, ми відкрилися в лютому. Спочатку ми відкрили школу на вулиці Чорновола. Тоді (перед карантином) набрали перші групи. Зараз в цьому офісі всі групи вже набрані і він повноцінно функціонує. Тому виникла потреба відкрити другу школу, ми обрали для цього мікрорайон Поділля. За цей час ми показали, що метод навчання у нашій школі досить перспективний, він широко використовується в світі. Ми вже довели на практиці результативність цього методу навчання. Я завжди мріяла створити таку школу в нашому місті. За кордоном уже давно були аналогічні. Сподіваюся, ми будемо розширювати наші філії, адже на це є попит.

Коли я була на курсах у Лондоні, де отримала акредитацію, одразу зрозуміла, що там дуже серйозно ставляться до шкіл, які працюють за цією системою. Наші викладачі постійно підтверджують свій рівень як в мовному, так і в методичному плані. Всю літературу, яку ми використовуємо, замовляємо у Великій Британії.

Чи не ризиковано було працювати в першій половині року, адже карантин став справжнім випробуванням для більшості людей, які працюють у вашій сфері діяльності?

- За перший місяць роботи в нас з’явилося багато студентів. Адже метод був новим і перші два заняття в нас безкоштовні. В нас немає домашніх завдань, все запам’ятовується на уроках. На другому занятті людина розуміє, що вона може використовувати знання, які в неї залишилися від попереднього уроку. Саме тому в нас було багато студентів, які з настанням карантину просто перейшли на навчання в режимі онлайн.

Як можна за допомогою Callan Metod у Вінниці швидко опанувати англійську?

- Найбільшою проблемою для опанування англійської мови є подолання мовного бар’єру. Адже читати й писати англійською це одне, а от вільно спілкуватися й мати правильну вимову – зовсім інше. Особливо це стосується вікової категорії 25 +, які вже мають певні навички в читанні та перекладанні, а з розмовною мовою в них проблеми. Цей метод ґрунтується на максимальному спілкуванні англійською. Всі наші студенти розмовляють з перших уроків. Учитель контролює цей процес, щоб вимова була правильною одразу. Це не просто хаотичне спілкування. Цей процес схожий на те, як дитина вчиться говорити: спершу людина чує слово, потім вона його розуміє, а вже потім використовує його для розмови, читає і пише. Викладач озвучує слово, робиться акцент на вимові, потім пояснює його, розшифровує значення, а студенти записують. Це все відбувається англійською мовою. Всі пояснення досить логічні й побудовані зі слів, які вже використовувалися раніше, тобто відомі слухачам. Далі ми використовуємо опановані слова у реченнях.

Які курси більше користуються попитом у Вінниці офлайн чи онлайн?

- Зараз у нас є різні групи. Кожен студент обирає для себе зручну форму навчання. Після жорсткого карантину студенти скучили за живим спілкуванням, але ритм життя у кожного різний, тому ми надаємо змогу обрати зручну для себе форму навчання. Хоча охочих навчатися офлайн зараз більше. З учнями шкіл ми практикуємо адаптивний графік, адже це пов’язано з розкладами уроків у різних закладах. Бувають, випадки коли студент з певних причин не може бути присутнім на занятті, тоді ми переходимо в режим онлайн, і для нього не виникає жодних незручностей.

За яким алгоритмом працює Speaking Club у Вінниці?

- Speaking Club у Вінниці працював досить успішно до карантину. Ми працювали зі спікером Наїм з Гани, вона дуже добре знає англійську мову. Ми постійно збиралися на дискусії, завдяки вмінню спікера швидко налагоджувати комунікацію такі заходи особливо подобалися підліткам. Зараз плануємо продовжити роботу нашого клубу зі спікером зі США Комунікація відбувається як між учнями, так і між учнями й учителем. Ми розміщуємо у наших соціальних мережах анонс заходу й тему, спікер та учасники готуються до цього. Теми різнопланові, кожен студент намагається бути максимально активним.

Як відбувається підготовка до ЗНО та ДПА з англійської у Вінниці?

- Почати ніколи не пізно, якщо є така нагальна проблема. За останні роки в ЗНО збільшилася частка аудіювання, й більшість абітурієнтів «провалюється» на цій частині, отримуючи результат тесту на 10-15% нижчий, ніж сподівалися. Ми допомагаємо подолати цю проблему. Ми окрім граматики, фонетики та лексики, навчаємо основам проходження тесту. Пояснюємо, як краще це зробити, де зекономити час, щоб мати його більше на найскладніші завдання. Ділимось власним досвідом і досвідом студентів, які вже проходили тестування. Бажано розпочати готуватися до ЗНО хоча б за рік, адже одночасно вивчати мову і готуватися до тестування дуже важко. Крім учнів шкіл, ми готуємо до ЗНО студентів, що планують вступ до магістратури.

Чи користується попитом ділова форма англійської для бізнесу та для ІТ-компаній?

- Так попит є; можлива індивідуальна форма навчання, а можлива й групова. Все залежить від студента й запиту на необхідні знання, певну термінологію. Бо без основи неможливо вивчити лексичні моменти й спеціальну термінологію. Тут основною вимогою мають бути пристойні базові знання студента, бо з нульового рівня вивчити ділову англійську мову неможливо. Тому в таких випадках ми радимо отримати базові знання, а вже потім вчити бізнес-англійську. Кожен студент, який працює в сфері ІТ, вже приходить зі значним базовим рівнем знань і чітким усвідомленням, що саме він хоче отримати. У більшості студентів це запит на покращення граматики. Здебільшого це індивідуальна форма навчання.

Як можна дорослим навчитися невимушено спілкуватися англійською? Як розширити свій словниковий запас підліткам?

- Якщо ми бачимо, що в студента є певний запас знань, ми переходимо у більш активну фазу навчання. Дехто може прочитати статтю англійською, проте не може розповісти про себе. Ми починаємо розвивати у таких слухачів саме розмовні навички. Цей процес дуже копіткий, бо потребує значно більших зусиль, ніж просто вивчити нову партію слів. Ну і, відповідно, важливі заняття з граматики та лексики. На таких уроках ми багато дискутуємо, і це не просто запитання й відповіді. Наші дорослі учні часто обговорюють статті, знайдені в інтернеті, бо вони мотивовані швидко отримати якомога більше знань.

Чи розвивається корпоративна англійська у Вінниці? Які підприємства до вас звертаються?

- Так, корпоративне вивчення англійської зараз на часі. В нас є можливість працювати з великими колективами. Для цього нам перш за все треба провести співбесіди, щоб визначити рівень знань людей і розподілити їх на групи. Відповідно до цього ми обираємо необхідний курс навчання для різних груп. У нас є навіть досвід роботи з приватною школою, де діти навчаються за нашим методом, і ми маємо чудові результати.

Чи можна звернутися до Inter Club посеред навчального року?

- Так, можна прийти в будь-який час, у цьому немає проблеми. Приходите до нас на співбесіду, ми визначаємо ваш базовий рівень і групу, в якій вам краще працювати, і ви приступаєте до навчання. З урахуванням того, що в нас є адаптивний графік, ми знайдемо для студента потрібну групу за часом. Нагадую, що перші два заняття в нас безкоштовні.

Чи звертаються до вас люди віком 35+ з абсолютно нульовим знанням англійської мови, і чи можуть вони її опанувати? Як довго триває курс навчання в Inter Club англійської мови?

- Так, до нас звертається багато дорослих людей, які хочуть вивчити англійську мову «з нуля», оскільки в школі вони вивчали німецьку чи французьку. Такі слухачі – як чистий аркуш паперу, працювати з ними набагато легше, мову вони опановують досить швидко й успішно. В середньому для базового вивчення англійської потрібен рік навчання.

Як обрати для себе необхідну форму навчання?

- Перш за все, треба визначити рівень власних знань, і тут не потрібно соромитися, що ви чогось не знаєте. Це абсолютно нормально, коли людина чогось не знає і приходить на навчання, щоб отримати знання. Мовний бар’єр долається разом з учителем. Викладач від самого початку супроводжує учня, виправляє помилки, вчить говорити з нормальним темпом – не повільно, а природно. Тестування в нас усне, оскільки наш метод розрахований саме на розвиток мовлення. Проходить тестування у формі запитань і відповідей. Під час цієї розмови учень сам робить певні висновки про свій стартовий рівень. Але ми радимо учням починати з рівня, трохи нижчого, ніж вони показали на тестуванні, адже навчитися вільно говорити на легшому матеріалі простіше, ніж на важчому. Ми пропрацьоваємо граматичні та лексичні помилки. Зазвичай краще відпрацювати їх на нижчому рівні, а потім швидше рухатися вперед, ніж виявляти прогалини вже в процесі навчання і повертатися назад. А форма навчання залежить від мети. Якщо студенти готуються до складання тестів, іспитів чи роботи в ІТ-сфері, то їм більше підходить індивідуальна форма навчання, бо це потребує більшої уваги викладача. Якщо студент має на меті просто вдосконалити чи вивчити англійську, ми радимо групову форму навчання, бо це більш ефективно.

Де можна знайти Inter Club у Вінниці, чи працюєте ви з соціальними мережами?

- На сьогодні ми маємо два філіали школи. Inter Club у Вінниці, які знаходиться на вулиці Чорновола 29/1 (Набережний квартал-2) та Зодчих 4.

До нас можна зателефонувати за номером +38 (097) 37-64-182 або +38 (063) 896-79-24 або залишити заявку на нашому сайті https://www.interclub.com.ua/  Усі заявки на нашому сайті ми обробляємо протягом робочого дня.

Сподіваємося, наша стаття допоможе вам здійснити свою давню мрію чи досягнути мети.



Переглядів: 6436
Поширень: 5

Останні новини