Колектив Вінницького національного технічного університету приймав вітання з нагоди свого 60-річного ювілею

6 жовтня Вінницький національний технічний університет відзначає 60-річчя своєї діяльності. Міський голова Сергій Моргунов привітав колектив з ювілеєм закладу та передав колективу університету подарунки, серед яких ноутбук, проектор та моторизований екран до нього тощо. Кращим працівникам вручили премії та подяки.

Спільнота Вінницького національного технічного університету активно співпрацює з міською радою та долучена до розробки міських проектів з розвитку інфраструктури, просторового розвитку, безпеки руху, міської мобільності тощо. 

Сьогодні вітав колектив з ювілеєм закладу і міський голова Сергій Моргунов.  «Я пишаюся тим, що один з найкращих вузів України знаходиться саме у Вінниці. Ваші здобутки за 60 років є результатом дуже серйозної та копіткої праці. Я думаю тільки ви знаєте, скільки зусиль необхідно докласти, щоб виховати та навчити належним чином своїх студентів, підтримувати матеріально-технічну базу, що на сьогодні не просто, досить серйозно працювати в науці, впроваджувати нові практики та технології», – каже міський голова Сергій Моргунов.

Також очільник міста зазначив, що за час діяльності університету, його випускниками стали сотні тисяч людей. «Сьогодні чимало випускників технічного університету працює у різних сферах міста, зокрема у бізнесі, в місцевому самоврядуванні, державних органах влади, – каже Сергій Моргунов. – Також ми досить плідно працюємо з технічним університетом в питанні розвитку транспортної інфраструктури міста. Я дуже вдячний вашому факультету машинобудування і транспорту, адже завдяки його допомозі у Вінниці було створено найкращу, найефективнішу систему  громадського транспорту. Нам і надалі потрібно співпрацювати, щоб транспортна політика у Вінниці постійно коригувалася і вносилися відповідні зміни, виходячи з реалій часу. Також досить успішним вважаю проект Sikorsky Challenge, який ми й надалі повинні розвивати», – зазначив Сергій Моргунов.

Привітав колектив університету і подякував за плідну роботу ректор д.т.н., професор, Заслужений діяч науки і техніки України Володимир Грабко. «2020 рік, не зважаючи на свою складність, приніс дуже багато позитиву нашому університету. Зокрема, ми увійшли у десятку найкращих вишів за рейтингом «Топ-200 Україна» серед усіх закладів вищої освіти України. Це надзвичайно велика подія. Ми увійшли у десятку в системі, яка показує, наскільки нас видно в інтернеті. Репозитарій нашого університету теж увійшов у десятку кращих серед всіх репозитаріїв України», – каже Володимир Грабко.

Також на ювілей закладу завітали його випускники. «Я сьогодні тут в першу чергу як випускник університету, тут моя друга альма-матер, де розпочалася моя викладацька кар’єра. Дуже приємно бути тут і згадувати ті часи, коли я вчився, займався наукою. Знаєте, чим відрізняється наш національно технічний університет – жагою до нового, академічним духом і бажанням рухатися вперед. Університет є одним з лідерів в освітньому, науковому середовищі України. Такі результати стали можливі завдяки роботі викладачів, які замаються не лише викладацькою, а й серйозною науковою роботою. Тож  бажаю щоб плани і задуми на розвиток університету здійснилися, бо ваша праця дуже потрібна і реальному сектору економіки, і нашому місту», – каже заступник голови Вінницької облдержадміністрації Ігор Івасюк.




Переглядів: 3095
Поширень: 0

Останні новини