У Вінниці планується створити Центр освіти дорослих

Сьогодні, сьомого жовтня, у Вінниці підписали Меморандум про партнерство між Вінницькою міською радою, Представництвом німецької неурядової організації «Німецьке об'єднання народних університетів» (DVV International) в Україні та Громадською організацією «Центр Поділля-Соціум». Таким чином ці організації задекларували свою готовність співпрацювати у сфері розвитку неформальної освіти для дорослих.

Під час підписання Меморандуму міський голова Сергій Моргунов зазначив, що питання освіти для дорослих є досить актуальним. У місті уже давно на базі бібліотек для людей віком 60+ проводять різноманітні освітні курси.

«Для формування сильної територіальної громади потрібно давати можливості для самореалізації всіх членів територіальної громади. Я переконаний, що така освіта буде мати широкий попит серед вінничан. Маю надію, що люди до нього активно долучатимуться, а Вінницька міська рада докладе усіх зусиль, щоб цей проєкт реалізувався. Хочу зазначити, що також ці питання потрібно буде більш структуровано визначити у Стратегії розвитку Вінниці до 2030 року. Усі ви знаєте, що наразі ми саме працюємо над Стратегією розвитку Вінниччини на найближчі 10 років. Тому хочу усім учасникам заходу запропонувати долучитися до створення Центрів освіти по всьому регіону», – сказав міський голова Сергій Моргунов

Регіональна директорка DVV International Беттіна Брандт зазначила, що освіта – це процес всього життя. «Цей проект робиться в першу чергу для блага самих людей.  Освіта дорослих приносить велику користь для суспільства, розширює довіру у суспільстві і важлива для економіки. Освіта для дорослих дуже багатогранна і використовуються різні формати. Наприклад, Німеччина до цього питання відноситься дуже серйозно, 80% коштів на освіту для дорослих вносять приватні особи»,  – розповіла Беттіна Брандт.

Голова ГО «Донецький інститут соціальних досліджень і політичного аналізу» Володимир Кіпень презентував аналітичний звіт за результатами комплексного дослідження «Освітні потреби і неформальна освіта дорослих».  

За результатами дослідження серед висновків та рекомендацій дослідників – внесення в підготовлювану Стратегію окремого стратегічного пріоритету – розбудова інтегрованої та сильної, орієнтованої на перспективу міської платформи неформальної освіти дорослих, в якій були б об'єднані зусилля міської влади, бізнесу та громадянського суспільства.

Голова «Центр Поділля-Соціум» Анна Моргун презентувала концепцію Центру Освіти Дорослих. Вона зазначила, що під час напрацювань пілотного проєкту у Вінниці відчула підтримку з боку міських органів влади.




Переглядів: 3249
Поширень: 0

Останні новини