2,6 тисяч актуальних вакансій пропонують безробітним у Вінницькій обласній службі зайнятості

Складним та випробувальним став 2020 рік для служби зайнятості. Проте виклики, спричинені карантинними обмеженнями, не стали на заваді злагодженої роботи обласної служби зайнятості. Новації, які впроваджувались в державній службі зайнятості, впродовж останніх років, стали незмінними інструментами в роботі фахівців. Кар’єрні радники та консультанти роботодавців вміло здійснюють обслуговування клієнтів служби зайнятості в межах чинного законодавства.

У січні-вересні 2020 року кількість зареєстрованих безробітних склала 51,7 тис. громадян, що на 14,7 % більше, ніж у цьому ж періоді минулого року. За період карантину (тобто з 12 березня по 30 вересня) статус безробітного отримали майже 21,4 тис. громадян.

За сприяння обласної служби зайнятості 27,2 тис. безробітних були працевлаштовані, зокрема за період карантину (з 12 березня по 30 вересня) роботу отримали 21,7 тис. громадян. Найбільше вінничан знайшли робоче місце в сільському господарстві – 53,0 % від усіх працевлаштованих, далі - переробна промисловість - 29,0% та сфера торгівлі 10,0%.

«Сьогодні головний акцент у роботі фахівців служби зайнятості є співпраця з роботодавцями. Задовольнити потреби роботодавця у підборі кваліфікованого персоналу – саме на такий результат спрямована діяльність обласної служби зайнятості. За дев’ять місяців поточного року, майже 6,4 тис. роботодавців звернулись до центрів зайнятості області за сприянням у пошуку працівників та подали 31,8 тис. вакансій. Середній розмір заробітної плати, який роботодавці зазначали у вакансіях, становив 6521 грн.», - розповідає директор Вінницького обласного центру зайнятості Галина Скоковська.

Довідково: Станом на 01 жовтня 2020 року в обласній службі зайнятості на обліку перебували 20,2 тис. безробітних. В арсеналі обласної служби зайнятості є 2,6 тис актуальних вакансій. На одне робоче місце претендували 8 осіб.



Переглядів: 2407
Поширень: 0

Останні новини