За минулий тиждень від коронавірусу померло п'ять вінничан

За минулий тиждень кількість інфікованих на COVID-19 вінничан збільшилась на 413 осіб. Наразі у Вінниці бореться з недугою 1169 пацієнтів. Найбільш вразливими залишаються люди старші 50 років, наступна група – 30-49 років. Медики звертаються до вінничан з проханням дотримуватись всіх протиепідемічних заходів щоб вберегти життя та здоров'я собі, своїм близьким та оточуючим.

Відповідно до рішення  державної комісії ДК ТЕБта НС з сьогоднішнього понеділка застосовано помаранчевий рівень небезпеки для Вінниці.

«Якщо брати показники, за якими визначається рівень епідемічної  небезпеки, то у нас традиційно висока кількість тестувань, – 776 тестувань на сто тисяч населення.  Рівень завантаженості ліжок хворими становить 54% (хворі на ковід), 86% (хворі+підозри). Захворюваність за 14 днів на сто тисяч населення  становить 226 випадків.  Під спостереженням сімейних лікарів перебуває 1723 особи. З них 408 осіб мають підозру, 684 – встановлений ковід із легким, середнім або безсимптомним перебігом, 629 контактних, які перебувають у групі ризику інфікування. Не захворіли і зняті з самоізоляції 4341 особа», - розповів директор департаменту охорони здоров'я міської ради Олександр Шиш.

За минулий тиждень у Вінниці одужав 271 вінничани. Цей показник у Вінниці залишається стабільно високим і становить 68% (середній показник по Україні 43,5%). На жаль, за минулий тиждень померло 5 вінничан. Україна за тиждень втратила 575 українців. З початку епідемії померло 60 вінничан.

Станом на ранок останнього дня тижня рівень завантаженості ліжок пацієнтами із ковідом становить – 54% (172 особи). Разом із хворими з підозрами  цей показник  86% - (273 пацієнти).

«У суботу МКЛ №3 збільшила на 25 ліжок ліжковий фонд для хворих на ковід. У вихідні у лікарні тривав монтаж кисневої магістралі. У неділю хворих приймала перша міська лікарня, і на сьогоднішній ранок вона заповнена вщент. Сьогодні буде приймати районна лікарня і відремонтоване відділенні ТМО «Фтизіатрія», – розповів директор департаменту охорони здоров'я міської ради Олександр Шиш.

На сьогодні у вінницьких стаціонарах лікується 107 людей з підтвердженим ковідом, 1062 – лікуються амбулаторно. В той же час на стаціонарі перебуває 94 особи з підозрою на ковід і 69 пацієнтів з ймовірним інфікуванням – тобто клінічні ознаки є, а ПЛР- тести ще негативні.

Наразі, окрім МКЛ №1 і центральної районної лікарні, вінничани госпіталізуються в медичні заклади Гайсина, Бару, Тульчина, Крижополя, Ямполя, Козятина, Калинівки, Шаргорода та Тростянця.  Також 4 вінницькі дитини перебувають у дитячій інфекційній лікарні. У військово медичному центрі лікується 10 пацієнтів. 




Переглядів: 3686
Поширень: 0

Останні новини