Вінничани врятували лебедів від «холодної» смерті

Сьогодні, 9 грудня, вінничани звільнили лебедів на Вишенському озері від криги. Ще до приїзду рятувальників небайдужі люди дістали птахів з крижаного полону.

У соціальній мережі Facebook полковник у відставці Юрій Мельник написав, що, проїжджаючи по проспекту Юності біля Вишенського озера помітив у водоймі кілька лебедів, які опинились в полоні криги:

Друзі, які були зі мною, висловили припущення, що вони (лебеді – прім.авт) примерзли до льоду. Я негайно зателефонував на телефон "101". Чемно відповіла диспетчер та повідомила, що відповідну інформацію передасть за призначенням. Згодом зателефонували працівники рятувальної служби, щоб з'ясувати точне місце розташування лебедів. Пояснив їм усе детально.

Телефонували ще декілька разів, адже лебедів не знайшли. Скинули "вайбером" світлини місця, яке я їм вказав. Телефонували згодом ще раз та повідомили, що за інформацією одного з вінничан, який працює неподалік вранці дійсно серед криги Вишневського озера сиділо біля десятка лебедів. Частина згодом відлетіла, а декілька залишились на невеличкому водяному пластові серед замерзлого озера, яке пробивали своїми тілами... Слава Богу вони змогли самостійно, ще до приїзду рятувальників, вирватись з льодяного полону та відлетіти у невідомому напрямку, про що повідомили вінничани, яке бачили це на власні очі.


Теги: Події

Переглядів: 2478
Поширень: 0

Останні новини