«Агрохаб – це платформа для розробки інноваційних екологічних рішень», - Сергій Моргунов

Створення агрохабу у Вінниці – приступаємо до активної фази спільного проекту з французьким містом Діжон. Інноваційний центр працюватиме на базі Вінницького національного аграрного університету.

Про це на своїй сторінці у Фейсбук написав міський голова Сергій Моргунов:

Сьогодні обговорили перспективи реалізації ідеї разом з партнерами з Франції – представниками компанії BETEN Ingenierie, університету Agrosup (Діжон) та Посольства Франції в Україні. Раді, що робота по проекту не припинялась, навіть незважаючи на пандемію COVID-19.
Головна мета - об'єднати науку, освіту і бізнес задля взаємовигідного результату для зацікавлених сторін з обох держав. Фактично агрохаб – це платформа для розробки інноваційних екологічних рішень, які будуть корисні для аграрного бізнесу. Наш аграрний університет має потужну наукову та технічну базу, досвід міжнародної співпраці. Залучення новітніх європейських практик важливо для Вінницького регіону, який є лідером агропромислової сфери України.
Напрямок університетської співпраці - не єдиний, над яким працюємо з нашими фрацузькими колегами, всього передбачається 4 компоненти. І мені дуже приємно, що саме наш проект співробітництва - один з двох в Україні, який був підтриманий Міністерством закордонних справ Франції.
 
 



Переглядів: 3017
Поширень: 0

Останні новини