На сесії міськради заклали бюджет на 2021 рік

Сьогодні, 24 грудня, у Вінниці відбулась заключна сесія міської ради на якій депутати ухвалили бюджет на 2021 рік. Він спрямований на те, щоб забезпечити стабільне функціонування всіх сфер життєдіяльності міста – соціально-культурної, житлово-комунального господарства, роботи транспорту.

Бюджет Вінницької міської територіальної громади на 2021 рік за доходами сформовано в обсязі 4645,7 млн грн, що на 6,3 % більше бюджету поточного року. Загальний фонд займає основну роль у формуванні бюджету. Основними бюджетоутворюючими податками у 2021 році залишаються податок на доходи фізичних осіб, плата за землю, акцизний податок, єдиний податок, податок на нерухоме майно.


«Була досить серйозна дискусія по залишенню акцизу на пальне в місцевих бюджетах. Я хочу сказати, що багато народних депутатів від різних політичних сил і в тому числі депутатів з Вінницького регіону підтримали позицію громад, щоб цей акцизний податок залишити. А для бюджету Вінниці це 113 мільйонів гривень. Тому це вже є позитивна новина, яка дасть нам можливість направити відповідний ресурс на розвиток інфраструктури, зокрема на дороги», – зауважив міський голова Сергій Моргунов. 


Відповідно до обсягу власних доходів та переданих з інших бюджетів субвенцій загальний обсяг витрат бюджету на 2021 рік визначено в сумі 4645,7 млн грн, в тому числі видатки за рахунок власних доходів заплановані в розмірі 3807,5 млн грн, видатки за рахунок субвенцій з державного бюджету сформовано в сумі 838,2 млн грн.

Видатки загального фонду повинні забезпечити потребу у поточних видатках галузей. Їх обсяг визначено в сумі 3487,0 млн грн.


Теги: бюджет

Переглядів: 2193
Поширень: 0

Останні новини