Скільки може зберігатися паливо і чому воно з часом псується

Нафта належить до категорії органічних продуктів натурального походження. Незважаючи на хімічний склад, паливно-мастильні матеріали також мають властивість псуватися. Наприклад, пеніцилінові гриби, осідаючи, знищують парафіни нафтопродуктів, виділяючи конденсат і двоокис водню. Поява цих речовин в складі знижує терміни придатності палива.

Деякі типи бактерій мають властивість окислювати ароматичні вуглеводні — бензол і толуол. Внаслідок цього виробники можуть додавати в ПММ різні добавки, щоб виключити ймовірність передчасного старіння нафти і не допустити згубного впливу біологічних речовин на її склад.

Паливо псуєтья: основні причини

Будь-який нафтопродукт вибухонебезпечний, але іноді його горіння може бути викликане впливом не тільки відкритого вогню, але й кисню. Його попадання призводить до окислення ПММ. Проблема може полягати не тільки в наявності бактерій, але і в тривалому зберіганні. Додавання антиоксидантів до складу палива дозволить виключити окислення при контакті з киснем.

При тривалому зберіганні важливо також виключити контакт горючих речовин з металевими сплавами, що мають в своєму складі мідь, цинк і т. д. Щоб паливо було несприйнятливим до їх впливу, виробники можуть додавати деактиватори до складу ПММ. Головне, щоб в основі нафтопродуктів не було металовмісних присадок (крім антистатичних) — це вимога ГОСТ.

Щоб виключити можливі проблеми, пов'язані з передчасним старінням пального, необхідно знайти надійного і перевіреного постачальника. Демпінгові ціни можуть свідчити про відповідну низьку якість продукції. Співпрацювати з такими дистриб'юторами не рекомендується, оскільки така економія може призвести до більш серйозних проблем у подальшому. Наприклад, за посиланням можна оптом придбати якісний і недорогий 95 бензин https://branel.com.ua/fuel/benzin-a-95-evro-5-1.

Особливості, які потрібно враховувати:

    Знизити терміни зберігання можуть забруднення, що осідають на внутрішніх стінках ємностей. Крім того, потрібно брати до уваги і рекомендовану температуру. Якщо на складі занадто тепло, процес розпаду палива прискориться. У складі ПММ можуть бути присутніми добавки і присадки в різних пропорціях. При тривалому зберіганні ці речовини можуть розшаровуватися. В результаті присадки розпадаються, що також впливає на якість бензину. Багато в чому термін придатності залежить від технології виробництва палива. Наприклад, раніше, коли до складу бензину не додавалися присадки, він міг зберігатися до 10 років. Тепер же це стало неможливим.

На якість і терміни зберігання бензину впливають температура, чистота ємності і герметичність каністри.

Максимально можливі терміни зберігання

Тут все залежить від ряду зовнішніх чинників. В середньому нафта зберігається близько одного року без втрати якостей. Якщо ємність пластикова, повинні враховуватися її особливості та властивості. Справа в тому, що полімери можуть бути різними, в залежності від структури і характеристик. Якщо пластикова цистерна призначена для нафтопродуктів, вона може виконувати свої функції не один рік. Ємності від інших хімічних продуктів (антифризу, масла і т. д.) зношуються набагато швидше.

Що стосується зберігання палива в бензобаку, то пальне не боїться низьких температур і різких перепадів. Тому воно зберігає свої характеристики при будь-яких умовах. Якщо ж для виробництва використовувалися альтернативні технології перегонки, то втрата робочих якість біодизеля може статися вже через три місяці. Такий тип палива по виду більш мутний, а в його складі — близько 20% води.

Для запобігання проблем в подальшому рекомендується усвідомлено підійти до вибору постачальника. Низькоякісний бензин, як правило, надходить на АЗС саме через дистриб'ютора. Іноді при перегонці і очищенні виробники використовують старе обладнання, в результаті чого можливе змішування різних типів ПММ і потрапляння сторонніх речовин до складу.


Переглядів: 4701
Поширень: 5

Останні новини