У Вінниці планується розширення веломережі до 110 кілометрів

Програма розвитку велосипедного руху на 2021-2023 роки передбачає розширення веломережі до 110 кілометрів до 2023 року, наразі вона становить  79 км. Планується розширення мережі велопарковок, в тому числі критих, мережі станцій громадського велопрокату Nextbike до 45 станцій, наразі їх 25. А також розширення мережі велоСТО і мап веломаршрутів. У планах – встановлення велототемів для автоматичного підрахунку велосипедистів. Фінансування програми – у межах 1 млн грн.

«Кошти, які передбачені в рамках Програми велорозвитку, будуть йти на закупівлю та встановлення критих та відкритих велосипедних паркінгів. Також будемо продовжувати встановлювати мапи велосипедних маршрутів, станції обслуговування. У планах - закупівля та встановлення «велосипедних тотемів» для автоматичного підрахунку велосипедистів на велодоріжках міста», - пояснив головний спеціаліст відділу транспорту та зв’язку департаменту енергетики, транспорту та зв’язку міської ради Андрій Сорокін.  

Варто відзначити, що, зокрема, при проведенні реконструкцій доріг передбачається облаштування велодоріжок. Така практика у місті застосовується вже не перший рік.

З Програмою розвитку велосипедного руху на 2021-2023 роки можна ознайомитися за посиланням https://cutt.ly/ijqc1Sv .


Теги: Вінниця

Переглядів: 2185
Поширень: 1

Останні новини