Програма святкування Дня народження Вінниці

8 вересня Вінниця відзначає ювілейний, 655-ий, День народження. Аби не загубитися в розмаїтті фестивалів, майстер-класів, виставок та концертів, пропонуємо вашій увазі короткий опис заходів, приурочених святкуванню Дня міста

Розпочнеться святкування о 14:00 на майдані Незалежності. Протягом дня ця площа буде наповнена об’ємними інсталяціями з квітів, арт-роботами вінницьких митців та різними цікавинками. Тут також плануються виступи симфонічних оркестрів з філармоній Вінниці, Чернівців та Хмельницького.  Головна вулиця міста цього дня перетвориться на основну святкову локацію. На Соборній можна буде побачити лицарські бої в рамках історичного проекту «Вінниця на перехресті сторіч», взяти участь у різноманітних майстер-класах, насолодитись мистецьким фестивалем, побувати на концерті від колективів з польського міста-побратима Вінниці – Кельце.  Біля Музею моделей транспорту на сцені відбудеться дефіле у весільному та вечірньому одязі; майстер-класи з візажу, створення зачісок та нейл-дизайну, весільних букетів, бутоньєрок та квіткових композицій. Тут також  відбудеться виставка весільних авто, познайомитись із пропозиціями ювелірних салонів, а також відбудеться церемонія реєстрації шлюбу, в якій можуть взяти участь всі бажаючі пари, і навіть ті, хто прийме рішення одружитись за добу до Дня міста.

А ближче до площі Ліверпуль відбудеться проект «Вінниця – місто щасливих дітей». Тут на малюків чекатимуть батути, майстер-класи та різноманітні інтерактиви. На самій площі Ліверпуль для гостей свята виступатимуть вінничани-переможці всеукраїнських та міжнародних пісенних конкурсів і фестивалів. На Європейській площі пройде щорічний родинний фестиваль «Вінничани мають таланти». У ньому візьмуть участь творчі родини, діти та молодь.

Багато цікавого чекатиме на вінничан і в Центральному парку міста. На майдані Водограй виступатимуть творчі колективи з Грузії, Румунії, Польщі та національних товариств міста та області. А всі охочі зможуть поласувати широким розмаїттям страв на вже традиційному фестиваль вуличної їжі «Vinnytsia Food Fest».  Біля Літнього театру пройде свято урожаю. На  цій локації вінничани зможуть познайомитись із агропромисловими фірмами та підприємствами, які успішно працюють на Вінниччині. На стадіоні центрального парку відбудеться справжнє боксерське шоу – «Великий бокс». В рамках товариської зустрічі свою майстерність в ринзі продемонструють найкращі боксери Вінниці та провідні боксери Польщі. Боксерське шоу розпочнеться на стадіоні Центрального парку 8 вересня о 14:30.

На Майдані Небесної Сотні буде розміщено локацію «Пізнай своє рідне місто краще!». Тут можна познайомитись із проектами інфраструктурного розвитку міста, а також із провідними підприємствами Вінниччини. На цій локації будуть розміщені цікаві фотозони та тематичні інсталяції.

Завершиться святкування Дня міста концертом на площі ім. В.Стуса, який розпочнеться о 19:00. Для вінничан співатимуть відомі українські гурти Mélovin, KOZAK SYSTEM та Наталія Могилевська.



Переглядів: 5816
Поширень: 2

Останні новини